Ερασιτεχνικό βίντεο από τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη 8 Ιουλίου στον αυλόγυρο του Άι-Γιάννη στην Ικαρία, στο πλαίσιο των Μουσικών Αυλών, του 4ου Μουσικού Σεμιναρίου Ικαρίας που διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Ραχών. Στο απόσπασμα, η Ματούλα ερμηνεύει το "Μιλώ για Σένα".

Αντίθετα στο ρεύμα των καιρών, με πολύ μεράκι κι αγάπη για τη μουσική, η Κίνηση Πολιτών Ραχών συνεχίζει για τέταρτη χρόνια τα μουσικά σεμινάρια. Οι δάσκαλοι φέτος είναι ακόμα περισσότεροι από πέρσι, οι συμμετέχοντες επίσης.

Ρε 'σεις... καμιά φορά κοιτάζω τα σύννεφα κι άμα κουνιούνται, δεν εστιάζω καλά, μένω εκεί και φαντάζομαι πως η πόλη είναι ένα μεγάλο καράβι κι αρμενίζει κατά τον Τσικνιά.

Πέντε και σήμερα, τέσσερις και σήμερα, τρείς και σήμερα... Έφυγα για Ικαριά! Δυστυχώς για ακόμα μιά χρονιά αυτό δεν θα συμβεί. Η Ικαρία θα παρεμείνει όνειρο και ο εφιάλτης της Αθήνας θα ζωντανεύει κάθε βράδυ.

Εστιάζει την προσοχή του σε πράγματα τα οποία οι περισσότεροι προσπερνάνε, ανύποπτοι για την ένταση που κρύβουν. Βρίσκει τα μυστήρια και τις παράδοξες στιγμές της ζωής, όλα εκείνα που την κάνουν άξια να βιωθεί μέχρι το τέλος. Αυτό λοιπόν που έχει αποφασίσει να κάνει είναι να αναδεικνύει εικόνες και καταστάσεις που εκ πρώτης όψης μοιάζουν ασήμαντες.

Η τέχνη δεν είναι για κατανόηση. Είναι για να την βιώνεις και μάλιστα, όσο ο ακροατής έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για να βάλει μέσα τον εαυτό του, τόσο γίνεται πιο λυτρωτική.

ikariastore banner