Ο Δήμος Ικαρίας σας παρουσιάζει την συνοπτική εικόνα από τη διαχείριση των δημοτικών υδροθεραπευτηρίων για 12η χρονιά ως υπηρεσία του δήμου. Τα στοιχεία τεκμηριώνουν την μικρή αυξητική τάση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και των δυνατοτήτων τους (Σεπτέμβριος 2016). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αυξητική τάση σημειώνεται σε μια περίοδο που το σύνολο των επισκεπτών και των λούσεων πανελλαδικά παρουσιάζει στασιμότητα αν όχι μείωση για μια ακόμα χρονιά.

Ανεκμετάλλευτες παραμένουν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της χώρας για την αύξηση των τουριστικών εσόδων και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Ξεκίνησε η λειτουργία των λουτροκαταστημάτων στις ιαματικές πηγές της Ικαρίας. Ευκαιρία , λοιπόν , για θεραπεία κι ευεξία στα Θέρμα, στη Σπηλιά. Ευκαιρία και για μια ιστορία για κάποια άλλα λουτρά, γειτονικά και, βεβαίως, ικαριακά. Ξέρετε, από εκείνες τις ιστορίες των γιαγιάδων που ποντάρουν σε μαζώξεις στο αυλιδάκι και ευήκοα ώτα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Ιουλίου στο Μόλυβο της Λέσβου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Σχετικά με την δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού των ιαματικών πηγών. Ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος έκανε χθες παρέμβαση στο υπουργείο εσωτερικών, συνοπτικά η παρέμβαση είναι η εξής.

Σε ότι αφορά τα φυσικά χαρίσματα του τόπου πρέπει να επισημάνουμε ιδιαίτερα την ύπαρξη των παγκοσμίου φήμης «Ιαματικών Πηγών της Ικαρίας», οι οποίες ενδείκνυται για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Το αντικείμενο της ανάπτυξης του θερμαλισμού στην Ικαρία έχει ιδιαίτερη σημασία για του Ικαριώτες και τις οικογένειές τους, και επίσης για τους επισκέπτες και αυτούς που σχεδιάζουν να επισκεφτούν το νησί για τα ιαματικά λουτρά. Συγχρόνως η πιστοποίησή τους ανοίγει την πόρτα διάπλατα για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, αυτός ο συνδυασμός ιαματικής υδροθεραπείας με την θαλασσοθεραπεία θα βοηθήσει τα μέγιστα την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί η "Τζαμάικα της Ελλάδας", λόγω της... χαλαρότητάς της, όμως η Ικαρία είναι τόπος υγείας και ευεξίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, χάρη στις θερμές πηγές της, τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια επισκέπτεται για ιαματικούς λόγους πληθώρα ξένων πολιτών, ιδίως από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έπαρχος με τον προϊστάμενο του γραφείου του Ε.Ο.Τ της Ρωσίας τον Κύριο Πολύκαρπο Ευσταθίου λόγο της επικείμενης επίσκεψης στην Ικαρία του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Ρωσίας το RUSSIA 1 από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου .

Τελικά χορηγήθηκε η προσωρινή υπό όρους άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης «Γήπεδο Αγίου Κηρύκου» έως τις 31 Οκτωβρίου του 2014, οι εργασίες προχωρούν και έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όπου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα χορηγήσει την κανονική άδεια λειτουργίας.

Σελίδες

ikariastore banner