Πιστοποίηση ιαματικών πηγών Ικαρίας & Επίσκεψη τηλεοπτικού καναλιού από τη Ρωσία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έπαρχος με τον προϊστάμενο του γραφείου του Ε.Ο.Τ της Ρωσίας τον Κύριο Πολύκαρπο Ευσταθίου λόγο της επικείμενης επίσκεψης  στην Ικαρία του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Ρωσίας το RUSSIA 1 από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου .

Ευχαρίστησε τον Κύριο Ευσταθίου για την προσπάθεια του Ε.Ο.Τ να προβληθεί η Ικαρία στο Ρωσικό κράτος, διαφημίζοντας τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, την μακροζωία, τις Ιαματικές πηγές.

Θα ξεναγηθούν και θα κάνουν γυρίσματα σε όλο το Νησί αναδεικνύοντας κάθε γωνία του.

Η Περιφέρεια, το Επαρχείο θα βοηθήσουν το συνεργείο διευκολύνοντας το στην αποστολή του στην Επαρχεία και σε ότι άλλο χρειαστούν για να προωθήσουν τον τόπο μας καλύτερα στο Ρωσικό κράτος.

Επίσης ζητήθηκε από τον Έπαρχο η συμβολή του άξιου συλλόγου «Ιωάννη Μελάς» για να βοηθήσουν με την σειρά τους στην προβολή του τόπου όπου άμεση ήταν η επιθυμία τους για συνεργασία.

Επίσης ευχαριστούμε τον ξενοδόχο  Κύριο Λαζανά ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να φιλοξενήσει την ομάδα για όσες μέρες χρειασθεί.

 

Επίσης ο Έπαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  Δρ. ΖΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πιστοποίηση των Ιαματικών πηγών της Ικαρίας, όπου πληροφόρησε τον Έπαρχο ότι είναι όλα έτοιμα, τελείωσαν οι δύο υγειονομικές εκθέσεις του Ασκληπιού και της  Αγίας Κυριακής.Θα υπογραφούν της Λευκάδας και του Απόλλωνος από τον Κύριο  Χριστόδουλο Σταυρινάδη πρώην Δήμαρχο σαν Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο Κύριος Αγγελίδης θα επισκεφτεί την Ικαρία να ετοιμάσει τους φακέλους όπου θα σταλούν στον Ε.Ο.Τ για την οριστική πιστοποίηση των πηγών της Ικαρίας.   

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr