Το Γηροκομείο Ικαρίας λειτουργεί

Για ενημέρωση όλων των Ικαριωτών που νομίζουν ότι το γηροκομείο έκλεισε, ενημερώνουμε ότι το λειτουργούν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα οι 6 εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις που τους έστειλε ο εργοδότης τους, η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων. Αρνήθηκαν και αρνούνται να αφήσουν να κλείσει η μοναδική προνοιακή μονάδα του νησιού την οποία έφτιαξαν και λειτουργούν με κάθε είδους προσφορές οι απανταχού Καριώτες. Το λειτουργούν εξακολουθώντας να φροντίζουν άψογα τους ηλικιωμένους του αλλά και να δέχονται ηλικιωμένους που βιώνουν κυριολεκτικά την εγκατάλειψη. Οι εργαζόμενοι και οι τρόφιμοι έχουν πα-ράλληλα να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη στάση της πρώην διευθύντριας που αντι-μετωπίζει το γηροκομείο που έφτιαξαν οι Καριώτες σαν ατομική της επιχείρηση λέγοντας «μια επιχείρηση που δεν πάει καλά, κλείνει». Το κρατάνε ανοικτό γνωρίζοντας πως αν κλείσει δε θα ξανανοίξει ποτέ, περιμένοντας το Δήμο να αναλάβει τη λειτουργία του.

Ο Δήμος Ικαρίας θα το εντάξει στο ΝΠΔΔ «Ιωάννης Τσαρνάς» και ζητάει από τη Μη-τρόπολη να του παραχωρήσει και τυπικά εξ ολοκλήρου το κτίριο και να του δώσει το χρονικό περιθώριο (2-3 μήνες) να ετοιμάσει τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας του. Με τι πρόσχημα, με ποια δικαιολογία η Μητρόπολη Σάμου μπορεί να αρνηθεί τη συνολική παραχώρησή του στο Δήμο Ικαρίας αφού χρόνια τώρα δηλώνει εγγράφως ότι αδυνατεί να το λειτουργήσει; Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι το κράτος παραχωρεί στην αρχιεπισκοπή Αθηνών τεράστιες εκτάσεις και κτιριακές εγκαταστάσεις πώς είναι δυνατόν η Μητρόπολη να μην παραχωρήσει το κτίριο στο Δήμο Ικαρίας;

Ο δήμος οφείλει αποφασιστικά να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει σύντομα τη λειτουργία του. Οι ιερείς της Ικαρίας έχουν υποχρέωση να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται από τους άγρια φορολογούμενους πολίτες, να συμβάλουν με κάθε τρόπο να μην κλείσει η μοναδική προνοιακή μονάδα του νησιού. Φωτεινές εξαιρέσεις στον κλάδο των ιερέων υπάρχουν και το γνωρίζουμε. Όλοι οι Καριώτες, σωματεία, παρατάξεις, σύλλογοι, φορείς οφείλουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο, όπως συμβάλει ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου και άλλοι, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το γηροκομείο ανοιχτό. Οι 6 εργαζόμενοι, φωτεινό παράδειγμα αντοχής και αποφασιστικότητας, δείχνουν στην πράξη και όχι στα λόγια το δρόμο.

28/2/2012
Εφημερίδα ΠΥΞΙΔΑ

ikariastore banner