Τι ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΙ στον Εύδηλο

Στην 2η Γενική Συνέλευση των μελών της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ) που έγινε την Κυριακή 6/11 στον χώρο που στεγάζει τις υπηρεσίες του δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο, παραβρέθηκαν περίπου 30 μέλη της, τα οποία είχαν τουλάχιστον από μια πρόταση ο καθένας, σύνολο περίπου 30! Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει στη μικρή μας κοινωνία για δράσεις (ατομικές –συλλογικές) – πρωτοβουλίες – συνεργασίες, όλες ενδιαφέρουσες αλλά χρειάζεται συμμετοχή, υπομονή και επιμονή! Μεταφέρουμε κάποια τμήματα από την συζήτηση που έγινε:

Προηγήθηκε η ενημέρωση από τον Δημοτικό σύμβουλο της ΑΣΠΙ, Ηλία Γαγλία, για το τι έχει γίνει στα δημοτικά συμβούλια σε θέματα που έχει πάρει συγκεκριμένη θέση. Έγινε μια εκτίμηση των δράσεων της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης τον χρόνο που πέρασε. Έγινε απολογισμός της τουριστικής κίνησης και της «απραξίας της Τουριστικής Επιτροπής» (ελπίζοντας ότι φέτος τον χειμώνα θα έχουμε πιο συχνές συνεδριάσεις με υλοποιήσιμες προτάσεις)!

Ο εθελοντισμός στο κομμάτι της ενημέρωσης για την ανακύκλωση επιβεβαιώθηκε ως δεδομένος από όλα τα μέλη της ΑΣΠΙ. Η άποψη ότι «αν δεν μειωθεί (από όλους μας) ο όγκος των απορριμμάτων δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα» έγινε αποδεκτή απ’  όλους γι αυτό εστιάζουμε την προσοχή μας στο τι ψωνίζουμε, τι καταναλώνουμε, τι πετάμε.

Για το θέμα των ΑΠΕ τονίσθηκε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην Γεωθερμία (ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα των ανεμογεννητριών θα γίνει μετά την κατάθεση πρότασης από τους ενδιαφερόμενους στον δήμο Ικαρίας)

Έγινε ενημέρωση για μεγάλα και μικρά βήματα που έπρεπε - πρέπει (με την συνεργασία όλων των παρατάξεων) να γίνουν για την βελτίωση της κατάστασης που βιώνουμε στο νησί μας, το κυριότερο όμως είναι ότι  δρομολογήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις σε καθημερινά προβλήματα όπως το τι θα γίνει με το ειδικό τέλος των ακινήτων (στους λογαριασμούς της ΔΕΗ), με το 23%  του ΦΠΑ, με την δυνατότητα εξόφλησης των  λογαριασμών του ΟΤΕ (πρέπει να «τρέχουμε» στον Γερμανό μας). Επισημάνθηκε ότι χρειάζεται επαφή με όλες τις παρατάξεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Έγινε πρόταση για την δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων και για δημιουργία χώρου για την συλλογή καθαρών περισσευούμενων υλικών οικοδομών.

Αξίζει να αναφερθεί η πρόταση για ενεργοποίηση των κατοίκων του νησιού μας προκειμένου να στηριχθούν όσοι σύντομα θα δείξουν αδυναμία επιβίωσης (δεν είμαστε μακριά…).

Και επειδή κρινόμαστε από τις πράξεις θα περιμένουμε νεότερα.
 
Η επόμενη Γενική Συνέλευση θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

ikariamag

ikariastore banner