Την Κυριακή 29 του Γενάρη 2017 αντιπροσωπία της ΑΣΠΙ συμμετείχε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Στήριξης, με θέμα την ένταξη του Γηροκομείου στις δομές του Δήμου Ικαρίας.

Τα  θέματα που έχουν  προκύψει το τελευταίο διάστημα στον τομέα της υγείας ήταν η αφορμή  να κινητοποιηθεί αρκετός κόσμος , για τα προβλήματα των δομών υγείας και τις ιατρικές ελλείψεις στο νησί.  Πολλοί αναλώθηκαν σε προσωπικές ή πολιτικές διαμάχες, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνουμε από τα πραγματικά προβλήματα της υγείας .

Την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δενδροφύτευση στη θέση Αριουλάκι - Φουρνοπόταμος Ραχών. Στο κάλεσμα της ΑΣΠΙ ανταποκρίθηκαν περίπου 40 εθελοντές και φύτευσαν 400 δενδρύλλια τραχείας πεύκης και 150 βελανίδια από τρία διαφορετικά είδη που συναντάμε στα δάση του νησιού.

Η ΑΣΠΙ σας καλω­σο­ρί­ζει στο τρι­ή­μερο εκδη­λώ­σεων που ξεκινά απόψε με τίτλο: Ευη­με­ρία χωρίς ανά­πτυξη –από τη θεω­ρία στη πράξη. Ή πέρα από το δίλ­λημα: Ανά­πτυξη ή λιτότητα.

Οι ιδιότητες του νερού της πηγής Αθάνατο Νερό είναι σε όλους γνωστές και γι αυτό το λόγο πολλοί συμπατριώτες μας ακολουθούν κάποιο είδος θεραπείας ή προληπτικής πόσης του για διάστημα κάποιων ημερών ή λίγων εβδομάδων.

Το παρόν διάβημα έχει σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλεί η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας, και τις επιπτώσεις της στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Κηρύκου.

Ολοκληρώθηκε η αποστολή του ρουχισμού που συγκεντρώθηκε για μια ακόμη φορά χάρη στη γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη των συντοπιτών μας. Στις 23/1/2015 στείλαμε ένα μέρος του στη Σάμο, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Το μεγαλύτερο μέρος το προωθήσαμε στις 18/3/2015 στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων. Τέλος ένα μικρότερο μέρος το κρατήσαμε εδώ, για να το προσφέρουμε σε όσους το έχουν ανάγκη.

Πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2014 στη θέση Φουρνοπόταμος και Πουλί της περιοχής Κουνιάδων Ραχών με πρωτοβουλία της ΑΣΠΙ και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, δεδροφύτευση 200 δενδυλίων τραχείας πεύκης σε υπερβοσκημένη προστατευόμενη περιοχή.

Στις 19/11/2014 αντιπροσωπεία της ΑΣΠΙ επισκέφθηκε την Ιερισσό Χαλκιδικής και συναντήθηκε με μέλη του Συντονιστικού της επιτροπής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της κατάστασης, τα προβήματα που αντιμετωπίζουν και όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.

Το παρόν διάβημα έχει σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλεί η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας, και τις επιπτώσεις της στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Κηρύκου.

Σελίδες

ikariastore banner