Τι αποφάσισε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

Οι αποφάσεις και τα θέματα που συζητήθηκαν. Σχόλια και φωτογραφίες από το ikariamag

Τα θέματα προς συζήτηση του 5ου δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 29 Απριλίου 2011 διέφεραν των προηγούμενων συνεδριάσεων. Απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Σταμούλος, Φ. Καρούτσος, Σ. Κουντούπης, Ξ. Κόχιλας από την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δ. Κουρελής από την Πανικαριακή Ενότητα.

1.Προέγκριση αδείας λειτουργίας καταστήματος
Στο 1ο θέμα είχαμε θετική προέγκριση αδείας λειτουργίας καταστήματος στον Άγιο. Πολύκαρπο.

2. Χαρακτηρισμός δημοτικού δρόμου
Κρίθηκε θετική η πρόταση για χαρακτηρισμό ως δημοτικού δρόμου των 235 μέτρων που θα συνδέουν την Περιφερειακή οδό του Ευδήλου με τον υπάρχοντα δρόμο Ευδήλου - Μεσαριάς αφού θεωρείται απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου περιφερειακής οδού (βρίσκεται σε εξέλιξη) με την υποχρέωση ότι θα συντηρείται και θα επισκευάζεται από τον Δήμο μετά την παράδοση του.

3. Ανανέωση συμβάσεων για την κάλυψη τηλεφωνικών καρδιογραφημάτων και παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Ανανεώθηκαν (όχι με πλειοψηφία) οι συμβάσεις με την ιδιωτική εταιρία Teleheart Ltd (υπήρχε σύμβαση από τον δήμους Ευδήλου-Ραχών) για την κάλυψη τηλεφωνικών καρδιογραφημάτων και παροχή ιατρικών υπηρεσιών για τις δημοτικές ενότητες Ευδήλου, Ραχών, Καρκιναγρίου.

4. Έγκριση απολογισμού Γυμνασίου Λυκείου Ραχών. Εγκρίθηκε.

5. Ενημέρωση και πρόταση για απότιση φόρου τιμής στους Άγγλους αεροπόρους που έπεσαν στην περιοχή της Μεσαριάς κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Ναι (όχι με πλειοψηφία) στην απότιση φόρου τιμής.

6. Προετοιμασία εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ικαρίας
Ξεκινούν οι από κοινού (με όλους τους φορείς των απανταχού Ικαρίων) σχεδιασμοί για την προετοιμασία εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ικαρίας το 2012.

7. Αποδοχή δωρεάς 3 πινάκων ζωγραφικής.
Υπέρ και στην αποδοχή δωρεάς 3 πινάκων του Γιώργου Γεωργακόπουλου.

8. Επιτροπή καταστροφής αντικειμένων
Υπέρ και στην σύσταση επιτροπής καταστροφής αντικειμένων (άρθρο 199, παράγραφος 6 του Δημοτικού Κώδικα) η οποία κρίνεται απαραίτητη στην προσπάθεια για καθαρό περιβάλλον που πρέπει να συμβάλει και ο Δήμος Ικαρίας απομακρύνοντας παλιά και άχρηστα οχήματα του.

9. Αίτημα προς ΔΕΗ Ανανεώσιμες για βατότητα δρόμων στη περιοχή του υβριδικού έργου (θέμα που έβαλε η ΑΣΠΙ).
Προτείνεται στον δήμο Ικαρίας (ψήφησαν όλοι υπέρ) να ζητήσει από την ΕΝΕΤ (εκτελεί το Υβριδικό έργο στις Ράχες) και την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. στο πλαίσιο της διευκόλυνσης στην εξέλιξη του έργου αλλά και της ανταποδοτικής λογικής, να αναλάβουν την βελτίωση  της βατότητας των αγροτικών δρόμων που συνδέουν τα χωριά Κουνιάδοι - Προεσπέρα (2,2 χλμ) και από το χωριό Βρακάδες προς την θέση εγκατάστασης των ανεμογεννητριών (Στραβοκουντούρα, 2χλμ). Να θυμίσουμε ότι για τους ίδιους λόγους, η ΕΝΕΤ θα επισκευάσει το γεφύρι στα Γεμέλια που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

 

Μια είδηση βγήκε στο τέλος της συνεδρίασης όπου οι εργαζόμενοι στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ικαρίας  έκαναν παρέμβαση δηλώνοντας στην συνεδρίαση ότι την Παρασκευή το μεσημέρι από την διεύθυνση του Ιδρύματος τούς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του! Και η απόλυση εντός ενός μηνός και των 7 εργαζομένων! Μια δυσάρεστη εξέλιξη για την οποία σύντομα θα έχουμε και άλλα στοιχεία.

ikariamag

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr