Δραστηριοποιείται ο σύλλογος Σαμίων και Ικαριωτών Ρόδου

Είναι αλήθεια πως κάθε νησί του Αιγαίου έχει την δική του ιστορία, την δική του κουλτούρα και φυσικά την δική του πολιτιστική κληρονομιά. Αναμφίβολα Σάμος και  Ικαρία, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Στην σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης, όλα τα καλά ενός τεράστιου πολιτισμού πρέπει πάντα να διατηρούνται στην επιφάνεια και να μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας και σαφέστατα δεν μπορεί να λείψει από αυτού του είδους τη δραστηριότητα, ο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Η έλευση του καινούργιου χρόνου, αλλά και η ανάγκη της συνεύρεσης που προκύπτει από την καθημερινότητα και ωθεί όλο τον κόσμο να ξεφύγει από την δυσάρεστη πραγματικότητα, εξώθησε και τους Σαμιώτες και Ικαριώτες του νησιού μας, να προγραμματίσουν την δική τους «σύναξη».Είναι αλήθεια πώς από τα πολύ παλιά χρόνια, αυτή η γωνιά του Αιγαίου, ξέρει να γλεντάει και να διασκεδάζει αλλά και να δίνει το παρών όποτε της ζητηθεί, σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας..

Η Διοίκηση του συλλόγου, έχει δραστηριοποιηθεί τις τελευταίες μέρες τα μέγιστα προς κάθε κατεύθυνση Για παράδειγμα θα διοργανωθεί μια σπουδαία εκδρομή προς την Σάμο και την Ικαρία μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι νεότεροι κυρίως να γνωρίσουν την πατρίδα τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη Ροδιακή.

ikariastore banner