Οι Σαμιώτες και Ικαριώτες Ρόδου γλέντησαν και έκοψαν την πίτα τους

Καλύτερη ατμόσφαιρα δεν μπορούσε να υπάρξει…Για μια ακόμα φορα Σαμιώτες και Ικαριώτες απέδειξαν πώς ξέρουν να γλεντούν και να διασκεδάζουν τιμώντας πάντα την ιστορία της πατρίδας τους αλλά και την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουν .Ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη η διοργάνωση της όμορφης βραδιάς στο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην περιοχή της Ιξιάς.

Διακόσιοι περίπου Σαμιώτες και Ικαριώτες έγιναν μια παρέα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της «Σαμιώτισσας». Χόρεψαν τον Ικαριώτικο κι έδειξαν στους φίλους τους που τους πλαισίωσαν, πόσο καλά ξέρουν να γλεντάνε και να τιμούν την πλούσια παράδοση που διαθέτουν τα νησιά μας.

Αναφερόμενος στην μεγάλη ιστορία της Σάμου και της Ικαρίας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου τόνισε χαρακτηριστικά:
« Είναι μεγάλη η ιστορία και πλούσια η παράδοση μας στη Σάμο και την Ικαρία. Θα την στηρίξουμε σαν σύλλογος , θα την αναδείξουμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας και θα την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, γιατί η πατρίδα…είναι μία. Ο σύλλογος θα κάνει πολλές εκδηλώσεις στο μέλλον, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα Σας θέλουμε κοντά μας γιατί ο σκοπός ενός πολιτιστικού συλλόγου μακριά από τον τόπο του είναι μεγάλος»

Διαβάστε όλο το άρθρο στην dimokratiki.gr

Επίσης, επιστολή απέστειλε ο Έπαρχος Ικαρίας Φούρνων συγχαίροντας την πρωτοβουλία των Σαμιωτών και Ικαριωτών που ζουν στο πανέμορφο και μαγικό νησί της Ρόδου για την απόφασή τους να επανιδρύσουν τον πολιτιστικό σύλλογο «Πυθαγόρας».

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους κατοίκους της Ρόδου να επισκεφτούν τα νησιά μας σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά από εφέτος θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βόρειου με το Νότιο Αιγαίο με την Δωδεκάνησος seaways τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

ikariamag.gr