Συνεδρίαση Επαρχιακού Συμβουλίου Ικαρίας

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Επαρχιακό Συμβούλιο Ικαρίας στις 8/12/2010 επισημάνθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή στο νησί.

Ειδικότερα, το Επαρχιακό Συμβούλιο Ικαρίας διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση των πληρωμών προς τους ιδιοκτήτες των μηχανημάτων και τους τεχνίτες που εργάστηκαν αμέσως μετά την καταστροφή του Οκτωβρίου προκειμένου να αποκατασταθούν οι βασικές υποδομές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτικό  του Συμβουλίου, αν και δόθηκαν υποσχέσεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση για την χρηματοδότηση της Ν.Α. Σάμου γι’ αυτό το σκοπό. Τέλος, καταγγέλλει τη μη άμεση ανταπόκριση των κυβερνητικών αρμοδίων για την κάλυψη των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων του νησιού.

Επίσης, υπηρεσίες που δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του, δίνει το νέο σχέδιο του οργανισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όπως επισημαίνεται, απαιτείται αναβάθμιση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας που πρόκειται να λειτουργήσουν στην περιφερειακή ενότητα της Ικαρίας για να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας.

Σχετικά με την αντιπροσώπευση της Ικαρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Επαρχιακό Συμβούλιο κρίνει απαράδεκτο και καταγγέλλει το γεγονός ότι 2ος σύμβουλος για την Επαρχία Ικαρίας, εκλέχτηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης λόγω του ποσοστού που συγκέντρωσε στον νομό μας, τονίζοντας ότι η Επαρχία μας πρέπει να εκπροσωπείται με περισσότερα μέλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κατοίκους των νησιών μας.

Επιπλέον, αναφορά έγινε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ένταξης του έργου «Κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Άγιο Κήρυκο» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας. Τονίστηκε ότι η καθυστέρηση των διαδικασιών ένταξης,  μπορεί να σημάνει εξάντληση των πιστώσεων και αδυναμία ένταξης του έργου.

Και τέλος, το Επαρχιακό Συμβούλιο καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα στην διεθνή Ικάριο Αεραθλητική Ακαδημία και καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας να αντισταθούν στη δυσμενή αυτή εξέλιξη και όπως έχουν πράξει πολλές φορές στο παρελθόν, ενωμένοι να αναλάβουν πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός θεσμού που θα αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο το μύθο του Ικάρου και την Ικαρία Κέντρο του Διεθνούς Αεραθλητισμού.

ikariamag

Διαβάστε τα πρακτικά της συνεδρίασης:

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner