Συναντήσεις & Δράσεις Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη είχε σήμερα 10/6 το μεσημέρι, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.

Ο κ. Γιακαλής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό διεξοδικά για θέματα που έχουν να κάνουν με τη νησιωτική πολιτική, το Θαλάσσιο τουρισμό και την αλιεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνέχεια ουσιαστικά της πρόσφατης συνάντησής τους στο Υπουργείο στο πλαίσιο της σύσκεψης του ΥΘΥΝΑΛ με όλους τους Περιφερειάρχες.

 

Στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις-Νέες Στρατηγικές», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Τήνο, συμμετείχε σήμερα 10/6, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μάρκου.

Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων στη διαμόρφωση της Νέας Στρατηγικής για τις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013, σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών, ως χωρικών οντοτήτων, που χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης και αντιμετώπισης, όπως επιτάσσει και η Συνθήκη τής Λισσαβώνας (Άρθρο 174).

 

ikariastore banner