Συναντήσεις για αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες στην Ικαρία και τις άγονες γραμμές

O Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδης με τον Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Βαρδίκο και τον νέο Δήμαρχο Ικαρίας Χρήστο Σταυρινάδη

Ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ικαρίας Χρήστος Σταυρινάδης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 15-12-2010, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδη με αίτημα την εξεύρεση 3 εκ. € για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Το ποσό βασίστηκε σε προμελέτη των μηχανικών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ που επισκέφτηκαν το νησί τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μελέτη θα οριστικοποιηθεί με νέα επίσκεψη μηχανικών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Βουλευτή με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, ο οποίος συμφώνησε με την ικανοποίηση του αιτήματος. Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα φροντίσει για τις περαιτέρω ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθούν και να αρχίσουν σύντομα οι δημοπρατήσεις και κατασκευές των απαραίτητων έργων αποκατάστασης.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Τον Υπουργό κ. Διαμαντίδη, πλαισιώνουν από αριστερά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παπαμανώλης, η Υφυπουργός κα Τσουρή, ο Βουλευτής Σάμου κ. Βαρδίκος, ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κρεμαστινός, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ζωίδης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  κ. Κουσουρνάς.

Την Τετάρτη, επίσης, ο Βουλευτής κ. Βαρδίκος συμμετείχε σε σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, του Υπουργού κ. Διαμαντίδη, της Υφυπουργού κας Τσουρή και των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του Αιγαίου (παρόντες ήταν οι κύριοι Κρεμαστινός, Ζωίδης, Κουσουρνάς, Παπαμανόλης και Καρύδης) για τις ακτοπλοϊκές και τις άγονες γραμμές. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε ο συντονισμός των ενεργειών με σκοπό τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης στο 2011, μια χρονιά που τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό, παρά τις γενικές μειώσεις, θα είναι αυξημένα.

Ο Βουλευτής έθεσε και το θέμα που έχει προκύψει με τη σύνδεση των Φούρνων με Άγιο Κήρυκο και Καρλόβασι, ένα πρόβλημα που αναμένεται να λυθεί την Παρασκευή 17-12-2010.

ikariastore banner