Στη συναυλία…η κιθάρα στο ρεμπέτικο

Οι περισσότεροι από μας νομίζουν ότι η παρουσία της κιθάρας στο λαϊκό τραγούδι κρατάει ένα δευτερεύοντα ρόλο, σχεδόν υποβαθμισμένο. Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως αυτό το όργανο έχει συνοδευτικό χαρακτήρα οπότε είναι σχετικά εύκολο και δεν απαιτεί δεξιοτεχνία. Το μύθο αυτόν καταρρίπτουν με τον καλύτερο τρόπο οι Μυστακίδης, Μηταράκης και Σκούτας που έπαιξαν για μας, καλεσμένοι του Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου.

Οι κιθάρες στα χέρια τους έγιναν όργανο ορχήστρας και συμπορεύτηκαν, άλλος κρατώντας τη γραμμή του μπάσου, άλλος παίζοντας τις συγχορδίες και άλλος προσθέτοντας μικρά κομψά σόλα.

Εκτός από τη δεξιοτεχνία τους ξεχώρισαν και στις επιλογές των κομματιών που απείχαν αρκετά από τα χιλιοειπωμένα τραγούδια. Εξαιρετικά τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του ρεμπέτικου. Τραγούδια που δεν ακούγονται πια σχεδόν καθόλου αλλά που φαντάζουν πολύ γνώριμα ακόμα και στα αυτιά των μη ψαγμένων.

Η οργάνωση από τα παιδιά του συλλόγου κι όσους τους βοήθησαν ήταν υποδειγματική. Άμεση εξυπηρέτηση και μηδενικός χρόνος αναμονής στο μπαρ. Έμειναν και οι ίδιοι ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου οπότε ο σκοπός για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου έχει επιτευχθεί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δημήτρης Μυστακίδης θα είναι ξανά στο νησί μας προς το τέλος του μήνα μαζί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα.

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

ikariastore banner