στη σκέψη μας για πάντα

Φωτογραφία: Γιώργος Μουτάφης

Ήταν όλοι εκεί, οι φίλοι από το δημοτικό, οι φίλοι από το σχολείο που παίζατε μαζί ποδόσφαιρο, οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι από την αγαπημένη σου Ικαρία.
Κάποια στιγμή αυθόρμητα αναρωτιέμαι: μα πού είναι αυτός που είμαστε μαζεμένοι όλοι εδώ; Πλάκα μας κάνει από κάπου…
Αυτό σκέφτηκαν όλοι, «είναι απίστευτο, δεν μπορεί να συνέβη». Όλοι σού γράφουν μηνύματα στο facebook  και λένε πως μας κάνεις πλάκα, σου στέλνουν φωτογραφίες, τραγούδια, αναμνήσεις...
Αγαπημένε (αγαπημένη σου φράση…) ξέρω ότι είσαι κάπου κοντά, μας κοιτάς και χαμογελάς όπως έκανες πάντα, όπως πάντα αντιμετώπιζες τα πάντα με χαμόγελο, με τα αστεία σου και την καλή σου κουβέντα, μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Πήραμε ένα ακόμα μάθημα από σένα, ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με χαμόγελο και να περνάμε όμορφα, όλες μας τις στιγμές.
Να περνάμε όμορφα και να θυμόμαστε τον αγαπημένο μας φίλο…τον Δημήτρη!

Βάσω Καττέ
 

Είναι μόλις ένας μήνας που ο Δημήτρης Χαραλάμπους, στην παρουσίαση του βιβλίου των ελεύθερων πτήσεων, ανάμεσα σε άλλους, εκλεκτούς φίλους του περιοδικού, μίλησε με τόσο συγκινητικά λόγια για εμάς. Είναι μόλις λίγες μέρες που μαζί κουβεντιάζαμε το επόμενο βήμα των ελεύθερων πτήσεων. Είναι μόλις λίγες ώρες που αποχαιρετήσαμε το Δημήτρη στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Δημήτρης Χαραλάμπους εργαζόταν στο «Βήμα» τα τελευταία δέκα χρόνια. Υπήρξε συντάκτης του «ΒΗΜagazino» και των ένθετων περιοδικών και πριν από δύο χρόνια ανέλαβε το ελεύθερο ρεπορτάζ του «Βήματος» και του «Βήματος της Κυριακής».

Φιλοξενούταν στις ελεύθερες πτήσεις (μόλις γύρισε από την εξέγερση στην πλατεία Ταχρίρ έγραψε την 1η του πτήση για το ikariamag ), μιλούσαμε για το τοπικό ρεπορτάζ και κυρίως μάς έδινε συχνά πολύτιμες συμβουλές και βοήθεια για να πάει το ikariamag ψηλά. Το πίστευε, το φρόντιζε. Δε θέλουμε να πούμε τίποτα περισσότερο για την προσωπικότητα και την καρδιά του Δημήτρη (που τελικά τον πρόδωσε). Ένα μεγάλο μέρος της όμως κατείχε η Ικαρία.

Θέλουμε να πούμε μόνο τούτο: Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από την ανάγκη νέων ανθρώπων να έρθουν κοντά και να δημιουργήσουν ελεύθεροι μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αυτή η ομάδα έχει την τύχη να έχει κάποιους λίγους ανθρώπους που την αγαπούν και την νοιάζονται. Ως φύλακες άγγελοι.

Δημήτρη, είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα συνεχίσεις να κάνεις και από εκεί ψηλά.

Εμείς θα τα λέμε στα υψώματα των πτήσεων μας.

Σε ευχαριστούμε για όλα.

Το ikariamag & η ομάδα των ελεύθερων πτήσεων