Μεγάλη Πέμπτη πρωί, πολύ πρωί και ξεκίνησα από το Καρκινάγρι, δίπλα στον Φάρο του Κάβο Πάπα, να πάω στον άλλο... Φάρο της Ικαρίας! Ο λόγος, ένα email που έφτασε στο ikariamag.gr για την προσπάθεια που χρόνια τώρα γίνεται εκεί από ντόπιους

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί» έλεγε ο ποιητής. Που πάει να πεί, κανένας δεν είναι ακέριος μονάχος του, αποκομμένος, ανεξάρτητος, αυτάρκης. Όμως δεν είναι όλα τα νησιά ίδια, ή, πιο σωστά, δεν είναι όλα τα νησιά ίδια για τον καθένα μας. Ούτε όλοι οι άνθρωποι, άλλωστε.

Επιβιβάζομαι στη “Βενζίνα”, μία Πέμπτη του Σεπτέμβρη από το Καρκινάγρι για τον Άγιο Κήρυκο. Είναι το επιδοτούμενο δρομολόγιο που 3 φορές την εβδομάδα συνδέει Καρκινάγρι – Μαγγανίτη – Άγιο Κήρυκο και εξυπηρετεί τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους οι οποίοι μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα του νησιού για να πάνε στην τράπεζα, σε δημόσιες υπηρεσίες, στο Νοσοκομείο, να κάνουν αγορές και ό,τι άλλο χρειάζονται. Το σημερινό μάλιστα δρομολόγιο, της Πέμπτης, μετά από αίτημα του Συλλόγου “Κάβο Πάπας” τροποποιήθηκε –από Τετάρτη- σε ημέρα και ώρα που να παραλαμβάνει ως ανταπόκριση, εκείνους που έρχονται στον Άγιο με το πλοίο της γραμμής.

Ας ξεχάσουμε την εικόνα κι ας συγκεντρωθούμε μόνο στη φωνή: την ακούμε να διηγείται, σε εξαιρετικά ελληνικά, ιστορίες ζωντανές, να γελάει με τα όσα λέει αλλά και με τα πειράγματά μας.

Η Charlene Caprio είναι Αμερικανίδα, δικηγόρος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Όταν γνώρισε την Ικαρία κατάλαβε ότι η ζωή της θ’ αλλάξει δρόμο. Πριν από λίγους μήνες έγραψε και εξέδωσε μαζί με τον χαρτογράφο Λευτέρη Τσουρή, τον αγγλόφωνο ταξιδιωτικό και πεζοπορικό οδηγό «Ikaria Island: Explore and experience».

Χτες έφυγε ο παπα-Κώστας (Πλάκας), πλήρης ημερών (τον Αύγουστο έκλεισε τα 100) και αγάπης (με πολλά εγγόνια και δισέγγονα αλλά και την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας).

Εν αρχή ήταν (με τυχαία σειρά) ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, o Σίλας Σεραφείμ, οι αδερφοί Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, οι Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, η Κατερίνα Βρανά που είναι ‘καινούργια’ στην Ελλάδα, αλλά παλιά στο stand-up.

Ο τουρίστας αλλά και ο Αθηναίος σε πρώτη φάση θα έχουν την δυνατότητα με ένα έξυπνο κινητό στα χέρια τους να μαθαίνουν για τα κτίρια που τους περιβάλλουν στο διάβα μιας διαδρομής. Οι αρχιτέκτονες - μέλη της ομάδας City Tales φροντίζουν γι αυτό.

Iδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Είδωλα που πειραματίστηκαν και εξελίχθηκαν ταυτόχρονα με τα ρεύματα της εποχής τους. Τα τρομερά παιδιά από το Λίβερπουλ έμειναν μαζί δέκα χρόνια αλλάζοντας το ρου της μουσικής ιστορίας.

Η αγάπη για κατασκευές ξεκίνησε πολύ πριν τη σελίδα. Το justdiy.gr για την Ηλέκτρα Πάστη από τον Ξυλοσύρτη και την Παναγιά Ικαρίας, ήρθε ουσιαστικά για να μπορέσει να επικοινωνήσει αυτό το πάθος, να μοιραστεί ιδέες και εφαρμογές αλλά και να κινητοποιήσει κόσμο δίνοντας του το έναυσμα ότι μπορεί και ο ίδιος να πάρει τις μικρές ομορφιές της ζωής του... στα χέρια του! Κυρίως σε μια εποχή σαν τη σημερινή που απαιτεί οικονομία, φαντασία και να ξαναδούμε τα πράγματα... αλλιώς!

Σελίδες

ikariastore banner