Στην παράσταση… «τα Ρούχα του Βασιλιά» από την Duende

Παρουσίαση: ikariamag.gr

Ο Καλατζόπουλος διασκευάζει ελεύθερα το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο Μάπας κι ο Μπαγάσας είναι δύο περιπλανώμενοι απατεώνες που μαθαίνουν πως ο βασιλιάς της Σαρτουρίας ζητάει υφαντές με πρωτότυπες ιδέες και αποφασίζουν να τον κοροϊδέψουν. Φτάνουν στο παλάτι και διαπιστώνουν πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο ματαιόδοξος βασιλιάς είναι ιδιαίτερα σκληρός και αποκεφαλίζει με περίσσια ευκολία όποιον δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του.

Άκρως ευρηματικοί, ο Μάπας και ο Μπαγάσας δηλώνουν πως θα ράψουν μια φορεσιά που δεν μπορεί να την δει όποιος είναι ψεύτης ή ανάξιος. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα καλύψουν τις ανύπαρκτες ραπτικές τους ικανότητες και θα αποφύγουν τον αποκεφαλισμό. Η αντίδραση και η διαμαρτυρία των πολιτών – θεατών θα αποτρέψει  τη θανάτωση όλων των άξιων και ειλικρινών κατοίκων της Σαρτουρίας.

Για ακόμη μία φορά ο θίασος DUENDE παρουσίασε ένα άρτιο έργο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους πιο επαγγελματικούς θιάσους, ούτε σκηνοθετικά ούτε ερμηνευτικά. Στο συγκεκριμένο έργο έγιναν προσθετικές παρεμβάσεις και παρουσιάστηκε ακόμη πιο επίκαιρο. Η συμμετοχή των θεατών, μικρών και μεγάλων, ήταν δημιουργική  και καταλυτική.

Στη συγκεκριμένη παράσταση είχαμε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς και στην πολυετή της παρουσία η θεατρική ομάδα DUENDE μετράει τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που εντάχτηκε στο δυναμικό της.

Σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου θα δώσουν την τελευταία παράσταση στον Άγιο Πολύκαρπο και είμαστε πλέον σε αναμονή για το δεύτερο θεατρικό τους εγχείρημα, «πώς να ληστέψεις μία τράπεζα», που θα περιοδεύσει στην Ικαρία σε ένα περίπου μήνα.

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

ikariastore banner