Σάρωσε την Ικαρία η κακοκαιρία

«Τεράστια καταστροφή». Έτσι χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Ικαρίας το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που χτύπησε εχθές το βράδυ το νησί. Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του νησιού είναι ανυπολόγιστες.

Στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δυο άτομα από τα αυτοκίνητά τους και δέχθηκε τρεις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Ραχών Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος τόνισε ότι το οδικό δίκτυο είναι αδιαπέραστο, με ζημιές σε ρεύματα και γεφύρια. Τα σχολεία για σήμερα Τρίτη θα μείνουν κλειστά σε όλη την Ικαρία.

Στο Καρκινάγρι, δρόμοι καταστράφηκαν, οικόπεδα δεν αναγνωρίζονται, ενώ σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες του χωριού έχουν καταστραφεί. Κάτι παρόμοιο με τον καταρράκτη του 1967 χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι ότι συνέβη εχθές το βράδυ. Ο χείμαρρος έφτασε ως και τα δύο με τρία μέτρα ύψος και το νερό ήταν αρκετό για να φτάσει έως το ταβάνι του μαγαζιού του Καράκα και του Μαρουλά.

Ο καταρράκτης έχει παρασύρει τεράστιους ογκόλιθους σε όλο το μήκος της παραλίας, ενώ στη Λειβάδα όλες οι βάρκες δεν είναι τίποτα άλλο από συντρίμμια. Εκτός από τα σπίτια που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί κάποια απώλεια, πολλές περιουσίες των κατοίκων του χωριού έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δε θρηνήσαμε θύματα.

Ήδη η πολιτεία καλείται να σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που πραγματικά επλήγησαν από την απίστευτη κακοκαιρία που προκάλεσε τον χείμαρρο και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του.

Παρόμοια καταστροφή και στην Χίο η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκεί εχθές το βράδυ, ένας 62χρονος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από το χείμαρρο.

ikariamag

Μείνετε ενημερωμένοι : Ακολουθήστε μας στο twitter και στο Facebook

ikariastore banner