ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δήμο για το Γηροκομείο Ικαρίας

Από τις 9.30 π.μ. άρχισαν να συγκεντρώνονται κάτοικοι κυρίως της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Κηρύκου, έξω από το Δημαρχείο Ικαρίας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την αγωνία τους για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Γηροκομείου του νησιού μας. Από τις 11π.μ. με την στάση εργασίας που έκαναν οι εκπαιδευτικοί της 2βάθμιας και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, συγκεντρώθηκε ακόμα περισσότερος κόσμος. Έδωσαν το ψήφισμα τους στην πρόεδρο το Δ.Σ. κα. Ξηρού με βασικό στόχο να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το τι σχεδιάζει ο δήμος για το μέλλον του Γηροκομείου (κάτι το οποίο επετεύχθη στην συνέχεια). Στον δήμο ήταν παρόντες ο δήμαρχος κ. Σταυρινάδης, ο αντιδήμαρχος κ. Σκάρος, η κ. Ξηρού, οι οποίοι συζητούσαν με τους δημότες και παρουσίασαν το έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έφτασε σήμερα στον δήμο (διαβάστε εδώ). Τα σχόλια ποικίλα, αλλά κυρίως κατά της εκκλησίας για την κατάσταση αυτή.

Να προσθέσουμε όμως και ένα ακόμα στοιχείο, ότι το κτίριο όπως και η υπηρεσία πρόνοιας δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες («και ποιος έχει;», σχολιάζουν οι δημότες). Το θέμα αυτό όμως έπρεπε να έχει απασχολήσει τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Σάμου τότε, της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου σήμερα.

Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθεοφάνους πριν από 15 ημέρες σύστησε μια 3μελή επιτροπή η οποία εξετάζει την υπάρχουσα κατάσταση και όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και στη συνέχεια η γνωμοδότηση της θα περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο Β.Αιγαίου το οποίο τελικά θα αποφασίσει την παύση ή όχι της λειτουργίας του γηροκομείου περίπου στο τέλος του Ιουνίου. Το θέμα θα μας απασχολήσει και μετά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου.

ikariamag.gr

ikariastore banner