Περιφέρεια Β.Αιγαίου: Συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρ.Επιτροπής για το ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, Τεχνική Σύσκεψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και δικαιούχων του προγράμματος ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προσδιορισμός των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ταχεία υλοποίηση των έργων και η διευθέτηση του κλεισίματος των ημιτελών έργων του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000-2006. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, επεσήμαναν σε όλους τους τελικούς δικαιούχους των έργων, την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών των έργων, για την επίτευξη των οικονομικών στόχων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγιναν αποδέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τελικοί δικαιούχοι των έργων κυρίως σε θέματα που έχουν σχέση με τις απαλλοτριώσεις, τις εγγυητικές των εργολάβων και γενικότερα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβραδύνουν την πρόοδο των έργων

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε: «Η συνάντηση αυτή ήταν αναγκαία και αποδείχθηκε εποικοδομητική για όλους μας. Θεωρώ πως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, ότι απαιτείται πέραν της Περιφέρειας και από όλους τους δικαιούχους των έργων μεγάλη συγκέντρωση και ακρίβεια στις ενέργειές μας ώστε να πετύχουμε τους αναπτυξιακούς μας στόχους.».

ikariastore banner