Ο Δήμος Ικαρίας για την εργασιακή εφεδρεία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 24-11-2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Είναι γεγονός ότι βιώνουμε μια πολύπλευρη κοινωνική και οικονομική κρίση, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές πρακτικές σε εθνικό επίπεδο, που κατέστησαν τη χώρα μας ιδιαίτερα ευάλωτη. Οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι πολλές φορές άδικες και στρέφονται ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, πλήττοντας αδιάκριτα ακόμη και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι επερχόμενες μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους, η απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού, η κατάργηση οργανικών θέσεων και η τεράστια περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προκαλέσουν την διάλυση των δομών πρόνοιας, καθαριότητας και υγείας των δήμων και θα υποβαθμίσουν ουσιωδώς την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους.

Ο Ν. 4024/2011 στοχοποιεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια περίοδο, που καλούνται να διεκπεραιώσουν ιδιαίτερο όγκο δουλειάς λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης με το Ν. 3852/2010.

Η αναγκαστική έξοδος εργαζομένων από τον εργασιακό βίο θα πλήξει καίρια τις διοικητικές υπηρεσίας και θα έχει άμεση επίπτωση και στην τοπική κοινωνία.

Ήδη οι υπάλληλοι του Δήμου Ικαρίας καθημερινά μάχονται με ευσυνειδησία  να εξυπηρετήσουν τους δημότες, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό είναι μειωμένο και δεν έχει ενισχυθεί. Η αναλογία δημοτικών υπαλλήλων και κατοίκων είναι δεδομένα ανεπαρκής για την ικανοποίηση των αναγκών του Δήμου μας, ο οποίος έχει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Ο Δήμος Ικαρίας πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε πρόγραμμα που θα οδηγήσει εργαζομένους στην ανεργία. Δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος.

Η λογική της εργασιακής εφεδρείας μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους και θα αγωνιστούμε με τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκηση για να μην γίνει δεκτή. 

O Δήμος Ικαρίας δεν θα προβεί σε καμία έκδοση διαπιστωτικής πράξης για εργασιακή εφεδρεία και δεν θα δεχθεί τη κατάργηση οργανικών θέσεων.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση να εξαιρεθούν όλες οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Ικαρίας από το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας δεδομένου ότι ενδεχόμενη εφαρμογή του θα προκαλέσει κατάρρευση των δημοτικών υπηρεσιών και θα ζημιώσει την τοπική Οικονομία και Κοινωνία.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr