Ολοκλήρωση περιοδείας για την ομάδα Duende

 

Με την τελευταία παράσταση στα Μαντριά, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της θεατρικής ομάδας DUENDE.

«Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» έχει πίσω του μια μεγάλη ιστορία διασκευών. Όπως συμβαίνει όμως με τα μεγάλα κλασσικά έργα, έτσι και αυτό του Οστρόφσκι επικοινωνεί άριστα και άμεσα με την εποχή μας, οπότε η DUENDE επέλεξε να μην επέμβει ιδιαίτερα στο κείμενο.

Στις μέρες μας οι ιστορίες της διαφθοράς αποκαλύπτονται σε τέτοιο μέγεθος και με τόση συχνότητα που παύουν να μας εκπλήσσουν. Είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που ελπίζουν και στοχεύουν στον εύκολο πλουτισμό καταβάλλοντας την ελάχιστη δυνατόν προσπάθεια. Η επιλογή λοιπόν του έργου ήτα σοφή.

Για άλλη μία φορά η θεατρική ομάδα απέδειξε ότι βρίσκεται πολλά σκαλοπάτια πάνω από τον ερασιτεχνισμό και όλοι οι ηθοποιοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Σκιαγράφησαν άριστα την ψυχολογική διάσταση κάθε ρόλου, είχαν νεύρο, γρήγορο ρυθμό και εναλλαγές.

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και πάλι, το πιο θερμό μας χειροκρότημα είναι δικό τους ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την τυπική διάρκεια της παράστασης κρύβεται ένας μακρύς και δύσκολος χειμώνας γεμάτος ατελείωτες πρόβες.

Ένα μεγάλο «μπράβο» και πολλές ευχές για την επιλογή και την προετοιμασία του επόμενου εγχειρήματός τους

Γιάννης Κέφαλος για το ikariamag

 

ikariastore banner