Μπαμπάδες με ρούμι…στον Άγιο Κήρυκο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα του Κουντουμά (Σάββατο 15/5) για να παρακολουθήσει την παράσταση της θεατρικής ομάδας της Νάουσας που ταξίδεψε από την Πάρο για να παρουσιάσει στους Καριώτες το έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «μπαμπάδες με ρούμι».

Η ιστορία, υψηλών σατυρικών τόνων, περιστρέφεται γύρω από ένα γελοίο θάνατο. οι ήρωες του έργου βιώνουν αλυσιδωτές εκπλήξεις έξω από το «κανονικό». Η ουσία του έργου επιβεβαιώνει το διαχρονικό και το επίκαιρο ασχέτως με την εποχή που καταγράφηκε.

Τις τελευταίες δεκαετίες γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία.

Ο θίασος ευχαρίστησε το Δήμο Αγίου Κηρύκου και τον πολιτιστικό σύλλογο Ιωάννης Μελάς για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους. Για το ανέβασμα της παράστασης του προηγούμενου Σαββάτου, βοήθησαν και μέλη της θεατρικής ομάδας DUENDE.

Γιάννης Κέφαλος για το ikariamag

 

ikariastore banner