Μια χώρα…στο σταυροδρόμι

Ο επίμονος κηπουρός, δηλαδή ο Σαμαράς που λύσσαξε να ψηφίσουμε, δε θα δρέψει τους πολυπόθητους καρπούς.

Η Διαμαντοπούλου και ο Παπουτσής έβαλαν στο αυτοκίνητο κουβαδάκι, φτυάρια και ρακέτες και ετοιμάζονται για εκδρομή. Ούτως ή άλλως δεν έχουν αντικείμενο, μόνο λίγο πονοκέφαλο. Στον αργόσχολο πλέον Πάγκαλο δεν έχουν πει κουβέντα, πρώτον δε χωράει στο αυτοκίνητο και δεύτερον θα τους φάει όλο το κολατσιό.

Η Αλέκα κάλεσε το λαό να διορθώσει την ψήφο του υπέρ του κόμματός της μόνο που κάποιοι ψηφοφόροι μπορεί να «διορθώσουν» ψάχνοντας κυβέρνηση.  

Οι χρυσαυγίτες είναι έξω φρενών επειδή τα καλύτερα χάπια για αύξηση μυϊκής μάζας τα φτιάχνουν οι Κινέζοι, αυτοί οι παλιοκομμουνιστές.

Το γράμμα του Αλέξη πήγε στην Ευρώπη. Είναι πολύ κομψό και δεν περικλείει τη μαγική λέξη. Όποιος γουστάρει επιστολή με μπινελίκια ας την συντάξει και ας την ταχυδρομήσει μόνος του. Πάντως οι ερωτήσεις αφέλειας και οι ερωτήσεις παγίδας πέφτουν βροχή. Σε λίγο θα τον ρωτήσουν για την τρύπα του όζοντος, για το βαλσαμόχορτο, για τη διύλιση του κώνωπα. 

Εντωμεταξύ άρχισαν να τρέχουν οι δίαιτες εξπρές, εκείνες που με πεντακόσιες θερμίδες ημερησίως δε χάνεις μόνο κιλά αλλά και τα λογικά σου.

Ο Παπακαλιάτης προσπαθεί να γράψει σενάριο, η Citroen προσπαθεί να πουλήσει αυτοκίνητα diesel, ο Καμμένος προσπαθεί να γίνει νονός των Σκοπίων. Όλοι είναι στην προσπάθεια, σπαταλούν απίστευτη ενέργεια και σάλιο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και το ρόλο τους. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αρκεί η παρουσία και όχι η ουσία.

Το Βερολίνο πάσχει από τη συνηθισμένη του δυσκοιλιότητα και ελπίζει να «ξεφράξει» το καλοκαίρι που θα φάει greek salad στο Αιγαίο. Αρκεί η ντομάτα να είναι του μονόδρομου και όχι της αριστεράς.

Στο Χρυσόστομο, στο Περδίκι, στο Καρκινάγρι ψάχνουν να βρουν πώς προέκυψαν οι περίεργοι ψήφοι προς τους συμμορίτες. Δεν έχει βγει συμπέρασμα, μόνο εικασίες, οπότε συνεχίζουν την αναζήτηση ακόμα και στα κατακάθια του κουπάτου καφέ.

Συμβαίνουν πολλά όμορφα σε τούτη τη χώρα, οι ιδέες και οι μπαρούφες πηγαινοέρχονται. Όποιος καταφέρνει να έχει καθαρό μυαλό είναι ήρωας, όποιος έχει γεμάτη τσέπη μάλλον είναι κλέφτης και όποιος παρασύρεται δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους. Μάλλον θα βρεθούμε ξανά πίσω από το παραβάν. Εκεί οι επιλογές είναι τρεις, η ψήφος από κεκτημένη ταχύτητα, η συναισθηματική ψήφος και τέλος, η ψήφος της λογικής. Προσοχή λοιπόν, όλα τα φανάρια αναβοσβήνουν στο πορτοκαλί.

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Υ. Γ. Για τους πολύ μπερδεμένους κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Ναός Της Παπαριάς» στο οποίο ένας πρώην καφετζής φέρνει στο φως παρασκηνιακές συζητήσεις που έγιναν στη βουλή τα τελευταία 150 χρόνια. Ο καφετζής υποστηρίζει πως τις άκουσε όλες.

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner