Ο Ελληνικός λαός ένοιωσε και νοιώθει την ανάγκη πως πολλά πρέπει να αλλάξουν σ’ αυτόν τον τόπο. Ο Ελληνικός λαός είχε και έχει οράματα που ξεκινούν από τις λύσεις στα προβλήματα του σήμερα και απλώνονται στο μέλλον αυτού του τόπου.

Στα «κόκκινα» νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και στους Φούρνους ο Περισσός έχασε την παραδοσιακή επιρροή του δίνοντας τη θέση του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης το ΚΚΕ κατάφερε τον Μάιο να κερδίσει μονοεδρική περιφέρεια πρώτη φορά χωρίς την υποστήριξη άλλων πολιτικών δυνάμεων. Συνέβη με τον Νομό Σάμου που, εκτός από το νησί του Πυθαγόρα, περιλαμβάνει την Ικαρία και τους Φούρνους.

Μία μέρα πριν τις Εκλογές της 17ης Ιουνίου, η ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal γράφει και δημοσιεύει για την Ικαρία, το ΚΚΕ και τις κοινωνικοπολιτικές του καταβολές στο νησί αλλά και τη σημερινή πολιτική του αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταφράσαμε για εσάς και το δημοσιεύουμε.

Θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή και ανατροπές έβγαλε η κάλπη της 17ης Ιουνίου σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου στο Νομό Σάμου. Σε επίπεδο Νομού, η έδρα αλλάζει χέρια περνώντας από το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά του πρώτου να μειώνονται και στα 3 νησιά ενώ του δεύτερου να παρουσιάζουν αύξηση.

Ένα τραγούδια για τον κόσμο που μπορεί να αλλάξει. Από τον Ικαριώτη καλλιτέχνη, Κώστα Γάκη.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή και της κας Έφης Μπέκου, υπεύθυνης του κλιμακίου του κόμματος για το Βόρειο Αιγαίο. Η υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθηνών και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Γιάννη Λεμονή, συναντήθηκε την επόμενη μέρα στο Καρλόβασι με γυναίκες.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε το ΚΚΕ το Σάββατο από την κ. Κωστούλα Σεφέρη μέλος της Ν.Ε. το κόμματος, τον κ. Νίκο Λαρδά υποψήφιο βουλευτή του νομού μας και τον κ. Δημήτρη Σοφιανό μέλος του Π.Γ. του κόμματος παρουσιάστηκαν οι θέσεις του για τις εκλογές αλλά και για τις επόμενες ημέρες από αυτές.

...έστω νερό σε κατσαρόλα. Στάζουμε πάνω στην επιφάνεια πολλές μικρές σταγόνες λάδι. Όπως εύκολα παρατηρεί κανείς, οι σταγόνες τείνουν να ενωθούν σε μεγαλύτερες σταγόνες μέχρι να γίνουν λίγοι (1 με 2 το πολύ) μεγάλοι λεκέδες από λάδι.

- Πού εμφανίζεστε φέτος το καλοκαίρι;
- Φέτος το καλοκαίρι, όπως ξέρετε, εμφανιζόμαστε σε μαγαζί του κέντρου, το "Μαξίμου", σε ένα σχήμα με πολλά νέα παιδιά αλλά και παλιούς καλούς καλλιτέχνες που αγαπάει ο κόσμος... με ένα πρόγραμμα που βγάζει πολύ διασκέδαση, αυτό ζητάνε και όσοι έρχονται στο μαγαζί αυτές τις δύσκολες στιγμές...

15/05/2012 - 03:54Η αναποφάσιστη

Είμαι αριθμός, είμαι ποσοστό, είμαι φωνή που μιλάει στο τηλέφωνο και ψηφίζει υποθετικά για υποθετικές έρευνες που θα με βοηθήσουν να αποφασίσω.. Αλλά δεν αποφασίζω. Είμαι 13% (σύμφωνα με τα νέα γκάλοπ), γρουσούζικο ποσοστό, αριθμάκι, αναποφάσιστη και μπερδεμένη.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr