Κάτι δε μ’ αρέσει

- Δεν ξέρω... καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά κάτι δεν μου αρέσει.
- Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει; Πού διαφωνείς;
- Τι να σου πω. Κάτι δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Κάτι.
- Μα δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορείς να ακυρώνεις τη δική μου ιδέα και πρόταση με μοναδικό αντεπιχείρημα το κάτι.
- Αυτό που λέω εγώ. Θα με ακούσεις θες δε θες. Κάτι δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Βρες το!

Μπορεί ο παραπάνω διάλογος να είναι φανταστικός (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ωστόσο πόσοι από εμάς δεν έχουμε ζήσει κάτι αντίστοιχο; Άπειρες ώρες συναντήσεων και συζητήσεων γύρω από μία ασάφεια. Κάτι δεν αρέσει στον πελάτη και όλοι να ψάχνουμε να βρουμε τι είναι αυτό. Ή ο καθηγητής που με μία γρήγορη ματιά βγάζει διάγνωση ότι κάτι δεν του πάει καλά και χρειάζεται περισσότερη δουλειά αφήνοντας τον φοιτητή να αναρωτιέται τι δεν έχει κάνει καλά.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Γύρω μας είναι δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί οι πελάτες, συνεργάτες, φίλοι, διευθυντές, δάσκαλοι που για να αποφύγουν να σκεφτούν δημιουργικά και παραγωγικά καταφεύουν στην εύκολη απάντηση. Με ένα «κάτι δεν μου αρέσει» καθάρισαν.

Πραγματικά θαυμάζω όσους έχουν τα κότσια να προτείνουν. Να ξεκινάνε μία ιδέα γράφοντας λέξεις σε ένα χαρτί και από εκεί να δημιουργούν για τους πολλούς. Είναι αυτοί που δραπευτεύουν από τη μετριότητα ξεπερνώντας όσους προσπαθούν να τους χλευάσουν, να τους υποτιμήσουν και να τους σταματήσουν. Στην εποχή της αντιγραφής, της κοινοποίησης, του Like και του Thumbs Up/Down, χρειαζόμαστε πρωτότυπες δημιουργίες και όχι άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τώρα τι με έπιασε και τα γράφω όλα αυτά; Αφορμή μου έδωσαν οι δικοί μου άνθρωποι (Καριώτες και μη) που με κόντρα άνεμο συνεχίζουν να δημιουργούν. Η ομάδα του ikariamag.gr με βιβλία όπως οι Ελεύθερες Πτήσεις και εκδηλώσεις όπως το àrtεις;, η Ηλέκτρα με τις γεμάτες έμπνευση αναρτήσεις της στο JustDIY, η Ρένια με το ταξιδιάρικο blog της, η Στέλλα με τις υπέροχες καλλιτεχνικές δημιουργίες της, ο Ζαχαρίας με το εργαστήριο γλυπτικής, ο Πάνος με τα αγνά και αυθεντικά προϊόντα του και ο Δαμιανός (σύνθεση) με τον Αντώνη (στίχους) με της ημέρας τα σκοτάδια.

Σε αυτούς και πολλούς άλλους στέλνω την αγάπη και την απεριόριστη εκτίμησή μου. Για τους άλλους, θέτω... κάτι για προβληματισμό.

Σταύρος Παπακωνσταντινίδης
stapap@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Σταύρου Παπακωνσταντινίδη.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr