Μητροπολίτης Σάμου προς Δήμαρχο Ικαρίας:«Ψευδεπίγραφο» το αίτημα παραχώρησης του Γηροκομείου

Στην επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας κ.Σταυρινάδη (20/2) απαντά ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος (1/3) σχετικά με το αίτημα για παραχώρηση της πλήρους κυριότητας του ακινήτου του Γηροκομείου προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να εξασφαλίσει τους πόρους και τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης αναφέρει πως το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο συνεχίζει για 2ο μήνα τη λειτουργία του παρά το τυπικό του κλείσιμο την 1η Φεβρουαρίου και πως αυτό γίνεται με έξοδα της Μητρόπολης  αν και ο δήμος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα τα αναλάβει όπως και την απασχόληση των «πρώην εργαζομένων που παρανόμως κατέχουν το κτίριο προσφέροντας, υποτίθεται, εθελοντικώς την εργασία τους». Για τους δε εργαζόμενους, συμπληρώνει ότι τους έχει καταβληθεί κάθε νόμιμη αποζημίωση ακόμα και για το 2012. 

Η Μητρόπολη επισημαίνει πως «αναγκάζεται» να λειτουργήσει το Ίδρυμα με τον εθελοντισμό της τέως Διευθύντριας αλλά και των Ιερέων οι οποίοι παρά το Ιερό τους έργο, λοιδορούνται.

Ο Μητροπολίτης ευχαριστεί που με την επιστολή του ο δήμος Ικαρίας επιτέλους αναγνωρίζει τα εμπόδια που υπάρχουν για να μείνει ανοιχτό το Γηροκομείο, τα οποία όσες φορές επισημάνθηκαν από την Μητρόπολη, αντιμετωπίσθηκαν με «ειρωνεία, περιφρόνηση, συκοφαντική δυσφήμιση και ύβρεις».

Η Τοπική Εκκλησία όμως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι έτοιμη να συγχωρέσει όσους για ιδεολογικούς ή λόγους σκοπιμότητας βάλλουν εναντίον της με κάθε τρόπο. Μάλιστα, ρωτά κι εκείνη με τη σειρά της αν και πώς πρόκειται ο δήμος να υπερκεράσει αυτά τα εμπόδια και επίσης να διασφαλίσει του 8 διαμένοντες ηλικιωμένους.

Εάν δεν έχει σκοπό ο δήμος να το αναλάβει, τότε ο Μητροπολίτης, τον καλεί να σταματήσει να παρέχει φρούδες ελπίδες στους εργαζομένους.

Τέλος, σχετικά με το αίτημα παραχώρησης της κυριότητας του κτηρίου, ο Μητροπολίτης το χαρακτηρίζει «ψευδεπίγραφο» και δηλώνει απρόθυμος για οποιαδήποτε σχετική συζήτηση αν δεν αρθούν τα μέχρι τώρα εμπόδια συνέχισης της λειτουργίας του.

Διαβάστε στα συνοδευτικά αρχεία, ολόκληρη την επιστολή.

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner