Καρκινάγρι - Αμάλου, 10 μέρες μετά

Με τις βασικές υποδομές -ρεύμα, νερό και τηλέφωνο- να έχουν αποκατασταθεί σε Αμάλου και Καρκινάγρι και με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Ικαρίας, η ζωή των κατοίκων της περιοχής αρχίζει να μπαίνει και πάλι σε ρυθμούς όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικούς.

Αν και τις πρώτες πέντε μέρες μετά την καταστροφή οι συνθήκες μπορούσαν να χαρακτηριστούν τριτοκοσμικές, ευτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα -χάρης τόσο της προσωπικής εργασίας πολλών μόνιμων κατοίκων αλλά και εθελοντών από την υπόλοιπη Ικαρία όσο και της πολιτείας που έχει επιστρατεύσει όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα διάνοιξης δρόμων- η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Οι πλατείες ξεμπαζώθηκαν και εξακολουθούν να καθαρίζονται. Οι δρόμοι άνοιξαν αλλά ακόμη βρίσκονται σε κακή κατάσταση, γι’ αυτό και οι οδηγοί οφείλουν να είναι προσεχτικοί. Τα μηχανήματα εργάζονται καθημερινά για τη βελτίωση τους.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ κατάφερε να δώσει ρεύμα σε λίγες μόλις μέρες αποκαθιστώντας όλες τις πεσμένες κολώνες και η ύδρευση σε Αμάλου και Καρκινάγρι αποκαταστάθηκε άμεσα από ανθρώπους του χωριού οι οποίοι εξακολουθούν να βελτιώνουν το δίκτυο. Παρόλαυτα, ο Δήμος Ραχών μέχρι και σήμερα προσφέρει εμφιαλωμένο νερό για πόσιμο. Κάποιες τηλεφωνικές γραμμές παραμένουν νεκρές, ενώ ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη στον δημοτικό φωτισμό των χωριών.

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ευχαριστούμε θερμά τους Γιώργο Ρούσσο και Ιορδάνη Κασάπογλου.

το βίντεο με τις εργασίες στην πλατεία:

ikariastore banner