Καρκινάγρι & Αμάλου εκπέμπουν SOS - Βρέθηκε νεκρός

Τραγικό τέλος είχε η χθεσινοβραδινή πρωτόγνωρη νεροποντή για 33χρονο κάτοικο Αμάλου Ικαρίας ο οποίος ανασύρθηκε πριν λίγο νεκρός από τα συντρίμμια του σπιτιού όπου διέμενε.

Κάτι παρόμοιο με τον καταρράκτη του 1967 χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι ότι συνέβη εχθές το βράδυ στο Καρκινάγρι και στα γύρω χωριά. «Όλα έχουν γίνει ένα ίσωμα» λένε όσοι αντικρίζουν τη θλιβερή εικόνα. Οι δρόμοι είναι αδιαπέραστοι, οικόπεδα δεν αναγνωρίζονται, υπάρχουν παντού μπάζα και χώμα, αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τεράστιους ογκόλιθους και σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες των χωριών έχουν καταστραφεί.

Ο χείμαρρος στο Καρκινάγρι έφτασε ως και τα δύο με τρία μέτρα ύψος και παρέσυρε τεράστιες πέτρες σε όλο το μήκος της παραλίας, μπήκε σε σπίτια και μαγαζιά. Στη Λειβάδα οι περισσότερες βάρκες δεν είναι τίποτα άλλο παρά συντρίμμια, ενώ άλλες χάθηκαν στη θάλασσα. Μερικά παλιά σπίτια παρασύρθηκαν, ενώ πολλοί άνθρωποι κινδύνεψαν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Η περιοχή παραμένει αποκομμένη, χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

Φωτογραφίες:  Εδώ μέχρι χτες υπήρχε η κεντρική πιάτσα του Καρκιναγρίου - Ή άλλοτε βραχώδης ακτή του Καρκιναγρίου - Ο καφενές του Μαρουλά - Το ρέμα ξεχείλισε - Η καταστροφή θυμίζει εκείνη του 1967 - Η Λειβάδα, το μικρό λιμανάκι του Καρκιναγρίου. Ό,τι απέμεινε... - Τίποτα δεν ήταν ικανό να συγκρατήσει την ορμή της χτεσινής νεροποντής

ikariamag

Μείνετε ενημερωμένοι : Ακολουθήστε μας στο twitter και στο Facebook

ikariastore banner