Κάποιος να τα ξε-κουνήσει!

Σήμερα, με τόσες πολλές και μεγάλες ανάγκες στο οδικό μας δίκτυο αλλά και ζωτικά προβλήματα μέσα στα χωριά μετά τις γνωστές καταστροφές, έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε αυτά τα μηχανήματα στην Ικαρία απλώς…  να κάθονται;

Τα μηχανήματα ανήκαν στο πρώην Επαρχείο Ικαρίας και Φούρνων, με την εφαρμογή του Καλλικράτη ανήκουν, χωρίς προσωπικό, στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου η οποία φαίνεται να μην έχει ακόμη βρει τον τρόπο να τα κινήσει!

Στο ρεπορτάζ του ikariamag τον προηγούμενο μήνα και σε συνομιλία μας με τον Αντιδήμαρχο Ραχών, κ. Αποστόλη Καρίμαλη, είχαμε καταγράψει σχετικά:  «Στον Άγιο Κήρυκο υπάρχουν 3 μηχανήματα της Περιφέρειας που δεν επιτρέπεται όμως επί του παρόντος να τοποθετήσει ο Δήμος χειριστές . Όμως, Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται σε διαδικασία συμβάσεων για να μπορεί ο Δήμος να τα χρησιμοποιήσει».

Σήμερα πρέπει να περάσουμε από το καλοπροαίρετο και φερέλπιδό μας «όμως» … στο «λοιπόν»: Τι γίνεται λοιπόν με αυτά τα μηχανήματα; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμβάσεων; Η θέση τους είναι στο ξεχαρβαλωμένο τοπίο και όχι στα ήσυχα λιβάδια!

ikariamag

 

ikariastore banner