ΙΚΑΡΙΑ: Στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Διαβάστε τη συνέντευξη του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ikariamag εδώ.

Εστιάζει την προσοχή του σε πράγματα τα οποία οι περισσότεροι προσπερνάνε, ανύποπτοι για την ένταση που κρύβουν. Βρίσκει τα μυστήρια και τις παράδοξες στιγμές της ζωής, όλα εκείνα που την κάνουν άξια να βιωθεί μέχρι το τέλος. Αυτό λοιπόν που έχει αποφασίσει να κάνει είναι να αναδεικνύει εικόνες και καταστάσεις που εκ πρώτης όψης μοιάζουν ασήμαντες. Δε θέλει να τις εξηγήσει, μόνο να τις αναδείξει, να τις φέρει πιο κοντά στον άνθρωπο και να τον ξαφνιάσει ή να τον γοητεύσει.

Δεν είναι πληθωρικός σε καλολογικά στοιχεία αλλά είναι πεντακάθαρος σε αυτά που περιγράφει. Κάθε τραγούδι του έχει έναν δικό του κόσμο, δεν επαναλαμβάνεται. Ασχολείται γενικότερα με τα βιώματα του ανθρώπου χωρίς να τον ενδιαφέρει ο διαχωρισμός των δύο φύλων, αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει πολλά ερωτικά τραγούδια.

Η ανθρωπότητα στην πορεία της αποθηκεύει τις μεγάλες της στιγμές σ’ έναν συμπαντικό ωκεανό (όπως υποστηρίζει ο ίδιος) και κάποιοι έχουν το χάρισμα να κρατάνε την αναπνοή τους περισσότερο, να βουτάνε στο βυθό και να ανασύρουν από ‘κεί εικόνες και συναισθήματα, δικά τους και ξένα. Αυτός είναι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Τον ακούσαμε στο aerino club (είχε προηγηθεί εμφάνιση στο Casmir), τον απολαύσαμε αλλά δεν τον χορτάσαμε. Μας άφησε με τη δίψα, με την εντύπωση πως είπε λίγα τραγούδια. Εξαιρετική η παρουσία και η φωνή της Ματούλας Ζαμάνη που τον συντρόφευε στη σκηνή, ενώ ο Σιώτας με το βιολί του και ο Αντωνιάδης με το κλαρίνο έδωσαν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας.

Έγινε πρόταση από το ΣΝΑΚ για καλοκαιρινή εμφάνιση κάτι όμως που είναι απίθανο να συμβεί μιας που η συνηθισμένη καλοκαιρινή περιοδεία του Θανάση θα γίνει με το «μεγάλο» σχήμα, στη σκηνή θα βρίσκονται περισσότεροι από δέκα μουσικοί, κι αυτό για τα δεδομένα της Ικαρίας εκτοξεύει το κόστος της συναυλίας στα ύψη.

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

 

ikariastore banner