Η Φιλαρμονική Ικαρίας… στα καλύτερα της!

Κατάμεστη χτες 15 Ιουλίου 2011 η πλατεία του Αγίου Κηρύκου για τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ικαρίας. Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν κλασικά έργα, Godfather, Sarabande,  Second Walls, Romeo & Juliet, Λίμνη των Κύκνων και στο φινάλε ο Άγιος Κήρυκος, μία σύνθεση του μουσικού. Στο δεύτερο μέρος μερικά από τα μέλη της ξεδίπλωσαν τις γνώσεις τους σε πιο λαϊκούς δρόμους παίζοντας το δεύτερο όργανο που διδάσκονται.

Ο νέος δάσκαλος, ο Σπύρος Μανταλάς, έχει δημιουργήσει μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και κατάφερε να εξαπλασιάσει τους μαθητές. Έχει τη μουσική μέσα του λόγω καταγωγής (από τα Επτάνησα), λόγω σπουδών και λόγω ταλέντου. Ο ενθουσιασμός του για τη μουσική είναι προφανής, εντός και εκτός της αίθουσας διδασκαλίας. Τα παιδιά το εισπράττουν γι' αυτό και στους λίγους μήνες δουλειάς τα αποτελέσματα είναι περισσότερο από εντυπωσιακά. 

 

Αρχικά, οι λιγοστοί μαθητές έφταναν για πρόβα με μεγάλη καθυστέρηση επικαλούμενοι τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους και το φορτωμένο τους πρόγραμμα (φροντιστήρια κλπ.). Πλέον, προς έκπληξη όλων, καταφθάνουν στο Πνευματικό Κέντρο πολύ νωρίτερα και περιμένουν υπομονετικά στις θέσεις τους ν’ αρχίσουν.

Υπάρχουν πολλές ιδέες προς υλοποίηση, πολύ όρεξη για δουλειά και μοναδικό εμπόδιο (ελπίζουμε όχι ανυπέρβλητο) είναι η εξασφάλιση πόρων για αγορά και συντήρηση οργάνων, για να καλυφθούν οι ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 

Ένα μεγάλο μπράβο και σ' όλους εκείνους που δουλεύουν επίμονα και ακούραστα πίσω από το τελικό αποτέλεσμα, πίσω από αυτό που ακούμε. Το 1925 η νεοσυσταθείσα Φιλαρμονική ήταν το καλλιτεχνικό γεγονός της εποχής και είναι σίγουρο ότι αυτό θα ξανασυμβεί πολύ σύντομα.

ikariamag

 

ikariastore banner