η σκέψη της ημέρας: κράτος ανΙΚΑνο

Απορίες με αφορμή το κλείσιμο του ΙΚΑ Ευδήλου.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ευδήλου από 1 Νοεμβρίου 2011. Ο Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην απόφαση του – που δημοσίευσε το  ikariamag- αναφέρει, μεταξύ άλλων πως ελήφθη υπόψη «η ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μονάδων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Αυτό το ακούμε από σχολεία μέχρι νοσοκομεία! (Όχι όμως και για τα υπουργικά γραφεία).  Και σας γράφουν άνθρωποι που δε θεωρούν εξ’ ορισμού όλες τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις λάθος!

Ερώτηση: Αφού με το κλείσιμο του παραρτήματος αυτού, επιτυγχάνεται (επιτέλους!) η αποτελεσματικότερη λειτουργία, τότε γιατί δε προχωρούν στο οριστικό κλείσιμο του; Είναι που η λέξη «αναστολή», δίνει μια αίσθηση προσωρινού…

Η επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας δε φαίνεται να ελήφθη υπόψην και λίγες μέρες μετά, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ.Διονύσης Πατσούρης δηλώνει για το ίδιο ζήτημα στην ΕΡΑ Αιγαίου «Κατανοούμε τις αντιδράσεις που οφείλονται και σε συναισθηματικούς λόγους». Βλέπετε, εκείνοι που αντιδρούν και δε θέλουν να γίνει ΚΑΜΙΑ αλλαγή και σε τίποτα…δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην εξουσία για να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Ο κ. Πατσούρης αφήνει φυσικά κι αυτός με τη σειρά του την ίδια αίσθηση του μη μόνιμου… «Στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των καταστημάτων» και φροντίζει να διευκρινίσει «Τα τελευταία χρόνια οι διοικητικές πράξεις που απαιτούν την επίσκεψη σε κάποιο παράρτημα έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω ΚΕΠ και τραπεζών».

Ένας (και οδικός) χάρτης του Νησιού, θα έλυνε την παρεξήγηση στο μυαλό πολλών: Το ΙΚΑ Ευδήλου λειτουργεί κεντρικά, εξυπηρετώντας τα γύρω (αλλά και τα παραπέρα από τα γύρω χωριά). Βάζεις λοιπόν μια υπηρεσία που ήδη λειτουργεί «κεντρικά» να εξυπηρετήσει… ακόμα πιο κεντρικά! 

Ερώτηση: Οι διοικητικές πράξεις που απαιτούν οπωσδήποτε την επίσκεψη στο ΙΚΑ έχουν μειωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε νε επιτρέπεται το κλείσιμο του υποκαταστήματος; Και τι γίνεται με τις άλλες διοικητικές πράξεις για τις οποίες πρέπει να πας στο ΙΚΑ;

Ξέρετε, το ρωτάμε γιατί, πέρα από τους όχι και τόσο τέλειους δρόμους μας… οι Τράπεζες και τα ΚΕΠ στη Νοτιοδυτική Ικαρία, αυτή την περίοδο, βρίσκονται υπό ανακαίνιση…

ikariamag| η Ικαριά…αλλιώς!

υγ. Και φυσικά ένα ανίκανο κράτος αποτελείται και από ανίκανους πολίτες… κυρίως να το ανατρέψουν!

ikariastore banner