η σκέψη της ημέρας: δημιουργικά εμπόδια στον εαυτό μας

Με αφορμή την τριπλή πτήση του Νικόλα Κοντινάκη την προηγούμενη εβδομάδα στις ελεύθερες πτήσεις:

Από, για & με αφορμή την Ικαριά:Το χάσμα των χαμένων γενεών
Από και για την Ικαρία: Η τιμή, τιμή δεν έχει
Για την Ικαρία: Μετά την Δευτέρα… Τρίτη!

θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ανάγκη μας να πούμε τα πράγματα όπως, τουλάχιστον κάποιοι από εμάς, τα βλέπουμε. Μπορεί αυτή η ανάγκη για ψύχραιμη αυτοκριτική να μη βολεύει, να μην είναι λαοφιλής ή καν πλειοψηφική, μπορεί επίσης να προκαλεί αντανακλαστικά συνήθων μεθόδων και αντιδράσεων, όμως θεωρούμε πως σε εποχή «κρίσης», είναι επιβεβλημένη.

Σε μια τόσο δύσκολη και περίεργη χρονιά σαν αυτή που μόλις ξεκίνησε, χρειάζεται να δούμε τα πράγματα χωρίς ταμπού, μύθους, παραμύθια, ευκολίες και φανατισμούς. Να βάλουμε ερωτήματα στον εαυτό μας, δημιουργικά εμπόδια και προσπαθώντας να βρούμε την απάντηση, ίσως βρούμε και τη λύση για να ξεπεράσουμε κάποια από τα (πολλά) προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Κάτι τέτοιο θα πρέπει φυσικά να ακολουθείται στη συνέχεια και από αναγκαίες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Έχουμε ανάγκη για σύνθεση και όχι για μονομέρεια, από την οποία χρόνια υποφέραμε (ή μήπως ακόμα υποφέρουμε;) ως νησί. Με λόγια απλά, γιατί όχι και με λάθη και αστοχίες (μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά) αλλά κυρίως με μια διάθεση να αρθρώσουμε έναν λόγο καινό και όχι κενό. Ένα λόγο που μας εκφράζει και μας αφορά.

Όσους μας αφορά.

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner