η σκέψη της ημέρας: Σαν σήμερα… 21 Απριλίου 1967

Συμφωνίες, διαφωνίες, διάλογος, επιχειρήματα, υπερβολές. Πολλά θα ακουστούν αυτήν την προεκλογική περίοδο. Ευτυχώς! Για να έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε και να επιλέξουμε. Ο καθένας με το δικό του μυαλό. Έτσι είναι η Δημοκρατία.

Σήμερα κλείνουμε 45 χρόνια από τον γύψο και την παράνοια. Μεγάλες αναφορές δε χρειάζονται. Όλοι ξέρουμε τα γεγονότα. Κτήνη ενδυόμενα τον εθνικό μανδύα. Στρατόπεδα, δολοφονίες, τρομοκρατία, η Κύπρος, το Πολυτεχνείο.

Και επειδή έρχονται εκλογές και όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις…  οι φασίστες γυαλίζουν πάλι τις μπότες τους, εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Και να τελειώνουμε κάποια στιγμή με τα ανόητα επιχειρήματα περί ασφαλτοστρωμένων δρόμων της επταετίας και άλλα φαιδρά. Εμείς δεν τους ζήσαμε. Κάποιοι λόγω ηλικίας... και κάποιοι - δικοί μας  στην Ικαριά αλλά και αλλού- επειδή δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους για να τους απολαύσουν!!!! Γιατί;  Ήταν στα βουνά, στις εξορίες, στις φυλακές. Σακατεμένοι μα περήφανοι… πολεμούσαν το ΘΗΡΙΟ.

Η Δημοκρατία όπως εφαρμόζεται σήμερα έχει πάρα πολλές αντιδημοκρατικές παραμέτρους και εκφάνσεις και πρέπει να αντισταθούμε και να τις ανατρέψουμε. Να κάνουμε το πολίτευμα μας πιο δημοκρατικό. Αυτό είναι χρέος για κάθε γενιά άλλωστε. Η Χούντα όμως είναι κάτι άλλο...

Να είμαστε καλά λοιπόν, να βρισκόμαστε όλοι μαζί, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε, ακόμα και να τσακωνόμαστε και να θυμώνουμε. Έτσι είναι η Δημοκρατία. Ευτυχώς!

ikariamag.gr| από, για και με αφορμή την Ικαριά!

ikariastore banner