η σκέψη της ημέρας: Ικαριακή επέτειος, 100 = 001

Τα 100χρονα ας είναι το 1ο βήμα για μια νέα ελεύθερη ζωή

Το νησί μας σήμερα γιορτάζει τα 100 χρόνια από τότε που αποφάσισε να ελευθερωθεί. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη, κορυφώνονται αυτή τη μέρα αλλά θα συνεχιστούν στην διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Ενός καλοκαιριού όχι εύκολου για τη χώρα μας όσο και για την Ικαρία. Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, οι αντιξοότητες να πληθαίνουν, πάντα όμως θα υπάρχει ο δρόμος της ελπίδας και της ελευθερίας. Πού μόνο εύκολος δεν είναι. Διότι χρειάζεται προσωπικές υπερβάσεις…

Τα ιστορικά γεγονότα αυτές τις μέρες ξετυλίγονται μπροστά μας και ίσως είναι καλό να δώσουν σε όλους μας ένα καλό παράδειγμα που όμως θα το νοηματοδοτήσουμε οι ίδιοι στο σήμερα.

Για εμάς, στο ikariamag, ο εορτασμός είναι μια αφορμή. Να ξανακοιναχτούμε στον καθρέφτη και να ορίσουμε τα πράγματα στην κανονική διάσταση των ζωών μας και όχι σε κάποια εικονολατρική αυτοαναφορικότητα. Γι’ αυτό και, όπως άλλωστε το συνηθίζουμε, οι ελεύθερες πτήσεις αυτής της εβδομάδας θα πλησιάσουν το θέμα «100 Χρόνια»αλλιώς! Μακριά από γραφικότητες και «ιερά», με ερωτηματικά, σεβασμό στο παρελθόν γι’ αυτό και με κριτική ματιά στο παρόν.

Στο παρόν όλων μας. Που σήμερα συναντά τα 100χρονα της εξέγερσης αλλά και την ιστορική ανάγκη όλη αυτή η τωρινή κατάσταση να εξελιχθεί σε μια αφετηρία, στο 1ο βήμα για μία… αλλαγή!

Στο χέρι μας είναι. Και αν είναι να το υψώσουμε για να κηρύξουμε καμιά επανάσταση, ας ξεκινήσουμε με αυτόν από τον οποίο πρωτίστως κινδυνεύουμε και χρειαζόμαστε απ-ελευθέρωση… απ’ τον κακό μας εαυτό!

Χρόνια ελεύθερα, συμπατριώτες.

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!