Η Μητρόπολη Σάμου απαντά για το Γηροκομείο Ικαρίας

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ικαρίας «Η Στέγης της Παναγίας», δίνει τη δική του απάντηση στην υπόθεση «Σουρομάνης» αλλά και σε όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο.

Το ΔΣ τονίζει ότι το γηροκομείο λειτουργεί από το 1997 χάρη στην μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης, στην ικανή Διεύθυνση του, στους εθελοντές και κυρίως στη στήριξη των απανταχού Ικαριωτών.

Σχετικά με την δωρεά Σουρουμάνη, υποστηρίζεται ότι αν και έχουν παρέλθει 6 χρόνια, το ίδρυμα της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής δεν έχει ακόμα αποδώσει τα χρήματα. Στην επιστολή αναφέρεται το ιστορικό με τις συναντήσεις σχετικά με τα χρήματα αυτά, τη δικαστική διαμάχη και καθίσταται ως υπεύθυνη για την ανακαίνιση, την επέκταση και την επαναλειτουργία του ιδρύματος, το Ίδρυμα της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής που «πρέπει να αποστείλει $1.000.000 συν τους τόκους που παρακρατεί επί έξι χρόνια.

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου, δηλώνεται πως 3 λόγοι που την επιβάλλουν: Οι καταστροφικές για την Ικαρία βροχοπτώσεις, οι οικονομικές ανάγκες και  το νέο νομικό πλαίσιο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

ikariamag
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner