Η Ικαριά … στην καρδιά της Αθήνας! Μια βραδιά σαν παραμύθι.

Και ξαφνικά η Σταδίου άρχισε να δονείται… απ’ το βιολί του Σκάντζακα! Και ήχησαν μαζί οι γνωστές ιαχές, γνώριμο συνοδευτικό του καριώτικου σκοπού: Οοοοοοοοοο! Εεεεεεε! Τι συνέβη;

Κόσμος πολύς μαζεύτηκε, στο κέντρο της Αθήνας, μια γιορτινή βραδιά του Δεκέμβρη (21/12), και γέμισε το καφέ του Ιανού για να παρακολουθήσει την επίσημη παρουσίαση του cd «ικαρία μέθεξις».

Δε θες και πολύ για να ξεφύγει το μυαλό σου όταν ακούς τον καριώτικο, κυρίως από  ένα μελιστάλαχτο βιολί σαν αυτό του Σκάντζακα (Λευτέρη Πούλιου). Και επειδή τα παραμύθια, τέλος δεν έχουν, στη μαγική νύχτα βραδιά προστέθηκαν και τσαμπουνοφυλάκα, και σαντούρι και όλοι εξαιρετικοί μουσικοί και τραγουδιστές του cd, μεταξύ των οποίων, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος!

Οι συντελεστές μίλησαν, ο καθένας από τη δική του σκοπία για το πώς εμπνεύστηκαν και συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια! Συνεκτικός κρίκος όλων, ο μαέστρος και επιμελητής του «ικαρία μέθεξις», Alexander Spitzing, μοιράστηκε με τον κόσμο την προσπάθεια και το όνειρο του γι' αυτό το cd!

Και ενδιάμεσα, να σου και τραγούδια: Το πιπέρι, η γλυκιά παρηγοριά μου, η αμπελοκουτσούρα … Αναμνήσεις, όνειρα, ευχές, νότες, στίχοι, άνθρωποι, φώτα στους δρόμους,  ήρθαν οι γιορτές, πρόσωπα που έχουν ανάγκη από χαμόγελα, αέρας που αποζητά να γεμίσει με όμορφα τραγούδια, ψυχές που πεθύμησαν τα ζεύκια. Το κέντρο της Αθήνας, μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε Νικαριά! Ήταν μια βραδιά σαν παραμύθι! 

Φυσικά, ήμασταν κι εμείς εκεί! Γιατί οι ελεύθερες πτήσεις λατρεύουν τις ξεχωριστές νύχτες, και πιο πολύ … τα παραμύθια!

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

ikariastore banner