Το τραγούδι έχει ήδη αγαπηθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις του Θεολόγου. Πριν καν ηχογραφηθεί δηλαδή. Μόλις κυκλοφόρησε ο 1ο δίσκους του, «Υπόγεια Διάβαση», ξεχώρισε αμέσως και έγινε ακόμα πιο γνωστό και αγαπημένο.

Ικαριώτες post rockάδες κουρδίζουν, κλείνονται σε ένα studio, τσιμπάνε το overdrive, σφίγγουν τα δέρματα, τσεκάρουν το tone του μπάσου και…Μινόρε.

Στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, «Τα κομμάτια μου», σας παρουσιάζω 5 δικά μου έντεχνα τραγούδια. Τα έσοδα (δηλαδή τα κέρδη) του CD θα διατεθούν στο γηροκομείο της Ικαρίας, που αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα (οικονομικής) λειτουργίας.

Καίτη Κουλλιά  - γαλάζιο στον ορίζοντα
Είναι η δεύτερη φορά, που η Καίτη Κουλλιά παρουσιάζει προσωπικό άλμπουμ με παραδοσιακά τραγούδια -αρκετά χρόνια μετά την «Αύρα θαλασσινή» και πάλι σε συνεργασία με τον Χρίστο Τσιαμούλη- είδος με το οποίο έχει γνωρίσει επανειλημμένα την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο νέο της άλμπουμ «Γαλάζιο στον ορίζοντα» η Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει νησιώτικα τραγούδια που αποπνέουν τον καθαρό, δροσερό αέρα του Αιγαίου. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση των Δωδεκανήσων εκτός ορισμένων που είναι επώνυμων δημιουργών ή προέρχονται από άλλες περιοχές αλλά έχουν αφομοιωθεί εξίσου στα προσωπικά βιώματα της ερμηνεύτριας.

Η ίδια σημειώνει: «Είναι κάτι στιγμές που μνήμες παλιές, γλυκιές κι αστοχισμένες ξεχειλίζουν μέσα από την ψυχή μας. Μνήμες γεμάτες με τη χαρά και τον πόνο των ανθρώπων που έζησαν τη ζωή τους με πολύ κόπο και ρίσκο μεγάλο. Η χαρά και η λύπη και ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί το φανέρωναν ήταν για μένα κάτι σαν μαγιά και λίπασμα μαζί, στη μουσική ροπή μου. Όταν τραγουδάω αυτά τα τραγούδια, έχω στο νου μου πρόσωπα υπαρκτά και αγαπημένα. Ολοζώντανα μένουν στη μνήμη μου τα παιχνίδια μέσα στην πέτρα και στο νερό της θάλασσας, τα πανηγύρια στις γιορτές των αγίων των νησιών μας, της Δωδεκανήσου. Γαλάζιο φως, ορίζοντας είναι λέξεις και εικόνες που λειτουργούν σαν βάλσαμο στην καθημερινότητά μου. Εύχομαι τα τραγούδια του τόπου μου να σας χαρίζουν αυτό το βάλσαμο κάθε φορά που θα τ’ ανταμώνετε…».

Και ξαφνικά η Σταδίου άρχισε να δονείται… απ’ το βιολί του Σκάντζακα! Και ήχησαν μαζί οι γνωστές ιαχές, γνώριμο συνοδευτικό του καριώτικου σκοπού: Οοοοοοοοοο! Εεεεεεε! Τι συνέβη;

Βάζεις το cd να παίξει. Αιφνιδιασμός νούμερο 1. Σε «υποδέχεται» η ζεστή φωνή του Γεράσιμου Ανδρεάτου με την «αμπελοκουτσούρα»!

25/11/2010 - 14:25ικαρία μέθεξις

Ένα οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο του νησιού της Ικαρίας. Δεκαοχτώ χοροί και τραγούδια – μερικά για πρώτη φορά δισκογραφημένα - από τα ξακουστά πανηγύρια και την γενικότερη παράδοση του νησιού.

ikariastore banner