Ημερίδα για ΕΣΠΑ σε Ικαρία & Σάμο

Το σχέδιο αναθεώρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, σε ημερίδες που διοργανώνονται σε Σάμο και Ικαρία, στο πλαίσιο της  δημοσίας διαβούλευσης. Η Γενική Γραμματέας και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, θα επισκεφτούν τη Θύμαινα, το πιο μικρό νησί της Περιφέρειας, και στη συνέχεια τους Φούρνους, όπου θα εξετάσουν της πορεία των έργων που υλοποιούνται και αυτών που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την στήριξη στα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης σε όλα τα νησιά του νομού Σάμου, θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, αλλά και τεχνικές συσκέψεις με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και όλους τους δήμους του νομού. Στη Σάμο, η ημερίδα διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Δήμου Βαθέως. Στη ημερίδα θα συμμετέχει ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, όπου θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης.

Στην Ικαρία η ημερίδα διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρου Ευδήλου. Στις δύο ημερίδες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης, καθώς και όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού Σάμου, όπου με την συνδρομή των υπηρεσιακών παραγόντων της διαχειριστικής αρχής, θα πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος και θα κατατεθούν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διαμορφωθεί η αναπτυξιακή πρόταση για τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, αρχικά στη Σάμο, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, συγκαλεί τεχνικές συσκέψεις, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, την Τρίτη 9 Μαρτίου το πρωί, και την ίδια μέρα με τους Δήμους Βαθέως, Πυθαγορείου, Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου, η κ. Θεολογίτου θα επισκεφτεί τη Θύμαινα και στη συνέχεια του Φούρνους. Το απόγευμα της Τετάρτης θα μεταβεί στην Ικαρία, όπου και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δήμο Ραχών. Την Πέμπτη 11 Μαρτίου το πρωί διοργανώνονται συσκέψεις, αρχικά στο Επαρχείο Ικαρίας και στη συνέχεια στου Δήμους Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου.

Στο πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης της στο νομό Σάμου, η Γενική Γραμματέας κ. Σοφία Θεολογίτου, θα συναντηθεί με αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς των νησιών.

 

ikariastore banner