Επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας προς Μητροπολίτη Σάμου για το γηροκομείο

Προς Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας                     
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Ευσέβιο

Σεβασμιώτατε,
Ο Δήμος Ικαρίας με ομόφωνη απόφαση του στις 30-01-2012 ζήτησε να μην κλείσει το Γηροκομείο, να μην μετακινηθούν οι τρόφιμοι και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό καθώς επίσης και μια σειρά ενεργειών προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου. Δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη ούτε από την Ιερά Μητρόπολη ούτε και από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

Ο Δήμος Ικαρίας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση οριστικής και ουσιαστικής λύσης για την επίλυση του προβλήματος της φροντίδας ηλικιωμένων στην Ικαρία και τη λειτουργία του Γηροκομείου, απέστειλε στη Μητρόπολη Σάμου επίσημο αίτημα στις 20.2.2012 με το οποίο ζητά να μεταβιβαστεί στο Δήμο Ικαρίας η πλήρη κυριότητα του ακινήτου του Γηροκομείου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακατασκευάσουμε τις εγκαταστάσεις, να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες άδειες και να λειτουργήσουμε μια σύγχρονη και κατάλληλη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του νησιού μας.

Μέχρι όμως και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εκ μέρους Σας που να εξασφαλίζει μια μόνιμη λύση προς όποια κατεύθυνση, είμαστε στη διάθεση σας για να προωθηθεί από κοινού είτε η συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου υπό την εποπτεία σας με συνεισφορά του Δήμου, είτε η μεταβίβαση του ακινήτου  οπότε θα πρέπει να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μεταβίβαση της κυριότητας του Γηροκομείου Ικαρίας στο Δήμο Ικαρίας.

Επίσης είμαστε στη διάθεση Σας προκειμένου να εξετασθεί άμεσα και όποια άλλη λύση θα εξασφάλιζε τη λειτουργία του Γηροκομείου Ικαρίας.

Με σεβασμό
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

ikariastore banner