Επιστολή Μηχανικων Ε.Δ.Ε. προς Δήμαρχο Ικαρίας

 

Επιστολή των Εργολάβων Δ.Ε. που δραστηριοποιούνται στη νήσο Ικαρία
Προς τον Δήμαρχο Ικαρίας κ.  Χρ. Σταυρινάδη,
Κοινοποίηση 1) προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα
2) Βουλευτή ν. Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκο
3) Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή Νάσο

Κύριε Δήμαρχε
Θέλουμε κατ αρχήν να σας συγχαρούμε για τις προσπάθειες που κάνατε εσείς ως Δήμος Ικαρίας και  το έργο   ‘’ Αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας από την πρόσφατη  θεομηνία» προϋπολογισμού 3.935.300,00 ευρώ που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων   Επενδύσεων , αλλά παράλληλα   να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας και την δυσαρέσκεια μας, στο ότι  τις μελέτες , τις δημοπρατήσεις  αλλά και η  παρακολούθηση των έργων , ανατέθηκαν  στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Και αυτό ,γιατί έτσι ακυρώνετε το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερικής Διοίκησης  και την δυνατότητα εκτέλεσης έργων από τους ντόπιους κατασκευαστές.

Με αυτό τον τρόπο η αντίληψη για την επιτυχία της ‘’αποκέντρωσης’’ του Καλλικράτη είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει.

Με την παρούσα επιστολή σας κάνουμε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ένας ιδιωτικοποιημένος φορέας του Δημοσίου , <<υπερχρεωμένος κατά 1,1 δις ευρώ εξαιτίας της άσκησης κακής πολιτικής στη διαχείριση των έργων που είχε αναλάβει , αλλά και από τα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα (58 εκατ. Ευρώ για 600 περίπου υπαλλήλους , με απροσδιόριστο κόστος για τους κάθε είδους συμβούλους που χρησιμοποιεί κατά κόρον , έναντι 106 εκατ. Ευρώ της Γενικής Γραμματείας Δ.Ε. του ΥΠΥΜΕΔΙ για 3.000 περίπου υπαλλήλους>>- (Από την επιστολή της Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. προς τον Υπουργό ΥΠΥΜΕΔΙ).

Η συνηθισμένη προμήθεια της εταιρίας ανέρχεται στο 5% πάνω στο προϋπολογισμό κάθε έργου!!!!!!!!

Θα πρέπει να εκτιμήσετε πόσο επίσης θα είναι εφικτή  η επίβλεψη από την Θεσσαλονίκη π.χ. για τα έργα στο Καρκινάγρι; Ενώ οι Τεχνικές υπηρεσίες από το νησί μας αλλά και από την Σάμο έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο μέχρι σήμερα.

Παράλληλα θα θέλαμε να επισημάνουμε το κατά πόσο είναι νόμιμη η αποδοχή των σημερινών Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας , για την ανάθεση μελέτης και κατασκευής των έργων στη περιοχή τους στη ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. χωρίς αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις.

Πιστεύοντας ότι θα λάβετε σοβαρά υπ όψη σας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκετε ο κλάδος μας  αυτή την περίοδο – με ήδη μεγάλα ποσά να χρωστά ο Δήμος  από διάφορα προγράμματα – και το ότι δεν υπάρχουν νέα έργα στο νησί , μαρτυρούν ένα δυσοίωνο μέλλον για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο .

Πρόθυμοι για καλή συνεργασία , θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό σας , όπως και εσείς στο δικό μας, ευχαριστούμε.

Ικαρία  12/4/2011
 

ikariastore banner