Επεισόδια στο ΧΑΔΑ Ευδήλου Ικαρίας

Αντιδράσεις και επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον ΧΑΔΑ του Ευδήλου καθώς το απορριμματοφόρο από τον Άγιο Κήρυκο, ήλθε με σκοπό να αδειάσει στην εκεί χωματερή. Το γεγονός αυτό δεν το γνώριζαν, όπως δηλώνουν στο ikariamag, κάτοικοι του Φυτέματος διότι δεν είχαν ενημερωθεί επισήμως. Κάτοικοι της περιοχής όμως του Ευδήλου που είχαν ήδη πληροφορηθεί ότι θα έρθει απορριμματοφόρο από τον Άγιο Κήρυκο, απέκλεισαν την είσοδο της χωματερής, στέλνοντας προληπτικά κόσμο και στον ΧΑΔΑ Ραχών. Στην περιοχή προσήλθε και η αστυνομία (η οποία όμως δε χρειάστηκε να επέμβει) όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος προκειμένου να πείσει τους συγκεντρωθέντες να επιτρέψουν στο απορριμματοφόρο να ξεφορτώσει στον ΧΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος εξήγησε πως η λύση αυτή είναι ανάγκης, για 20 μόνο ημέρες και πως έπειτα θα έχει βρεθεί οριστική λύση. Ο κόσμος δε φάνηκε να πείθεται και ζήτησε από το Δήμαρχο λαϊκή συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Παράλληλα δήλωσαν ότι θα είναι σε επιφυλακή για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Γύρω στις 3 ο Δήμαρχος αποχώρησε, μαζί και το απορριμματοφόρο του Αγίου Κηρύκου γεμάτο.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται δεξιά το απορριμματοφόρο από τον Άγιο Κήρυκο ενώ μπροστά φαίνεται το αντίστοιχο του Ευδήλου το οποίο ξεφόρτωσε. Μετά και το ταξίδι του απορριμματοφόρου Αγίου Κηρύκου στους Φούρνους, η κατάσταση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο. Τα απορρίμματα τα παράγουμε εμείς οι ίδιοι και πρέπει να βρεθεί τώρα μια άμεση λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο παράλληλα θα δρομολογούνται οι εξελίξεις για πιο μακροπρόθεσμη και ενδεδειγμένη λύση για τα σκουπίδια και τη διαχείριση τους.

ikariamag.gr

ikariastore banner