Ρεπορτάζ: Μεταφορά σκουπιδιών από Ικαρία στους Φούρνους

Tο βράδυ της Τετάρτης (7/3) το απορριμματοφόρο του Δήμου Ικαρίας ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και είχε πρόχειρα καλυμμένο το άνοιγμα της οπίσθιας θύρας.  Γύρω στις 4.30 που κατάπλευσε το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, το απορριμματοφόρο επιβιβάστηκε στο πλοίο και έφυγε για Φούρνους (όπως μάθαμε αργότερα). Εκτός από τον οδηγό, το αυτοκίνητο συνόδευε ο αντιδήμαρχος κ. Κρητικός.

Το προηγούμενο Σάββατο 3 Μαρτίου, συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα της εναπόθεσης των σκουπιδιών. Δεν προτάθηκε η μεταφορά τους εκτός νησιού με το συγκεκριμένο τρόπο, δεν αναφέρθηκε καν ως εναλλακτική. Βέβαια οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου ο σύλλογος του Καταφυγίου προχώρησε σε κατάληψη του ΧΑΔΑ του Αγίου οπότε η αντίδραση του Δήμου τροποποιήθηκε βιαστικά (με τους άλλους 2 ΧΑΔΑ να θεωρούν τα σκουπίδια ανεπιθύμητα). 

Οφείλουμε να πούμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και χρόνιο. Δεν είναι άλλωστε το μόνο πρόβλημα στο νησί (βλέπε Σφαγείο) που έφτασε σε αδιέξοδο από την καθυστέρηση και την αναζήτηση λύσης την τελευταία στιγμή όταν η θηλιά στο λαιμό άρχισε να σφίγγει.

ikariamag.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr