Επίσκεψη Δημάρχου Ικαρίας στο Καρκινάγρι – Οι τελευταίες εξελίξεις

Το Καρκινάγρι επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ικαρίας. Όλες οι εξελίξεις με τα προβλήματα του αποχευτευτικού δικτύου, του αλιευτικού καταφυγίου και οι επικείμενες συναντήσεις με τα Αρμόδια Υπουργεία.

Το Καρκινάγρι επισκέφτηκαν χτες (11/1), ο Δήμαρχος Ικαρίας Χρίστος Σταυρινάδης και οι τρεις αντιδήμαρχοι κ.κ Γ.Κρητικός, Η.Λεριάδης και Α.Καρίμαλης με μηχανικό του δήμου όπου είδαν για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο οικισμός και δυστυχώς μετά από τόσους μήνες φως στο τούνελ (το οικονομικό) δεν  υπάρχει.

Μετά από τις επιτόπου εκτιμήσεις, ο Δήμος Ικαρίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ζημιές στο αποχετευτικό δίκτυο Καρκιναγρίου, προσανατολίζεται στην εγκατάσταση 2 μικρών προσωρινών μονάδων βιολογικού καθαρισμού. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος είπε ότι θα ζητήσει χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ ενώ παράλληλα θα προχωρούν και οι διαδικασίες για τη μόνιμη εγκατάσταση του βιολογικού.

Σοβαρότατο και με κινδύνους για την δημόσια υγεία, όπως και η μη λειτουργία των αποχετεύσεων, είναι και το πρόβλημα στο αλιευτικό καταφύγιο του οικισμού, όπου τόνοι λάσπης έχουν κλείσει την είσοδό του με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ως καταφύγιο αλλά κ η στασιμότητα των υδάτων να δημιουργούν εστία μόλυνσης. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης από μηχανήματα του Δήμου αλλά και με τη βοήθεια εργολάβου ο οποίος θα κάνει υπομονή για την εξόφληση του.

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε και το πρώτο δημοτικό συμβούλιο για όλα αυτά τα θέματα και την επόμενη ημέρα  ο κ. Σταυρινάδης και οι συνεργάτες του θα έχουν μια σειρά επαφών στα αρμόδια Υπουργεία για άμεση χρηματοδότηση των παραπάνω έργων αλλά κ όσων έχουν εκτιμηθεί ότι θα έπρεπε να έχουν σταλθεί για την ουσιαστική επούλωση των ανοιχτών πληγών της Ικαρίας από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου.

ikariamag
 

ikariastore banner