Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ικαρίας, ώρα ΜΗΔΕΝ

Το βράδυ της Πέμπτης 26/1 στο χώρο του Γηροκομείου παρακολουθήσαμε (για άλλη μια φορά) τη συζήτηση για την κατάσταση που έχει (εδώ και χρόνια) δημιουργηθεί με την λειτουργία του ιδρύματος και φυσικά τις τελευταίες εξελίξεις όπου φέρνουν το Γηροκομείο Ικαρίας την 1η Φλεβάρη να κλείνει οριστικά, σύμφωνα με την απόφαση της Μητρόπολης Σάμου.

Έκπληξη δημιουργήθηκε όταν στο τέλος της συζήτησης ο πάτερ Σωτήριος (εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ευσέβιου) παρουσίασε από την Εισαγγελία Σάμου έγγραφο που καλεί την διευθύντρια του Γηροκομείου αλλά και τον Μητροπολίτη για ανακρίσεις ως κατηγορουμένους γιατί ακόμα έχουν το Ίδρυμα ανοιχτό παρά τις αναφορές για ακαταλληλότητα του κτιρίου αλλά και του προσωπικού!

Οι 11 ηλικιωμένοι του ιδρύματος θα πρέπει -όσοι έχουν συγγενείς- να πάνε σε αυτούς και όσοι δεν έχουν να πάνε στο γηροκομείο της Σάμου, σύμφωνα με την Μητρόπολη Σάμου ενώ οι 7 εργαζόμενοι βγαίνουν μετά από εργασία 13-14 χρόνων, στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν στο γηροκομείο χωρίς να πληρώνονται μέχρι οι Ικαριώτες (ούλοι εμείς) να φτιάξουμε τον φορέα που θα μπορεί να λειτουργεί το Γηροκομείο χωρίς την συμμετοχή της εκκλησίας (η συμβολική ενοικίαση του χώρου μπορεί να λύσει και το ιδιοκτησιακό).

Δεν θα σταθούμε στα λάθη του παρελθόντος, δεν θα σταθούμε ποιος και τι συμφέροντα έχει με το κλείσιμο του ιδρύματος, σημασία έχει ότι οι φορείς που ήταν και εχτές παρόντες δήλωσαν ότι δεν θα το αφήσουν να κλείσει. Μένει άμεσα, να το δούμε στην πράξη.

Αναμένεται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντός των ημερών. 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δικαστική επιμελήτρια βρίσκεται στο Γηροκομείο Ικαρίας και παρέδωσε τις καταγγελίες των  συμβάσεων (για απόλυση). Οι εργαζόμενοι δεν τις παρέλαβαν και δεν υπογράφουν.

ikariamag.gr