Δύο λόγια για το ikariastore.gr

Βήμα το βήμα κάθε φορά. Σταθερά. Πράγμα περίεργο για την ανήσυχη, αλλόκοτη και συχνά κυκλοθυμική φύση των συμμετεχόντων (ημών δηλαδή).

Τι είναι αυτό που μας σπρώχνει σε όλη αυτήν την προσπάθεια, που επιμένουμε;  Έλα ντε! Μάλλον εσείς.

Αν ποτέ ήταν δυνατόν ή έπρεπε να καταγράψουμε τις αντιξοότητες, αντιθέσεις, αντιφάσεις και γενικώς αντί-καταστάσεις που περνάμε, ίσως λίγοι θα μας πίστευαν.

Ένα ακόμα παιδί λοιπόν, μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του ikariamag. Ένα ακόμα ρίσκο.  Το ikariastore.gr

Στη μέση του καλοκαιριού. Του καλοκαιριού της κρίσης. Του καλοκαιριού που εμείς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση…. Ευτυχώς  (και περιέργως) οι μπούρδες περί δημοψηφισμάτων και άλλων γραφικών ονειρώξεων, κόπασαν.

Μα εκείνο που πάντα είναι εδώ, είναι οι λόγοι που η Ικαριά μάς κάνει περήφανους. Και υπάρχουν άνθρωποι στο νησί, παλιοί και νεόφερτοι, που μας αποδεικνύουν καθημερινά πως ναι, είναι δυνατόν να μιλάμε πια για… πράξεις, παραγωγή, πρωτοβουλίες, αγαθά, εκδηλώσεις. Μακριά από συντεχνιοκομματικά τσιφλίκια…

Και όλη αυτή η προσπάθεια, όλη η σοφία του χτες, το μεράκι του σήμερα και η έγνοια για το αύριο, μπορούν να γίνουν ένα μικρό μικρό πραγματάκι… Είναι τη στιγμή που καταφθάνουν τα πράγματα και τα ανοίγεις και βλέπεις τις ομορφιές  και τα δοκιμάζεις  και μυρίζεις το υπέροχο σαπούνι από τον Γυναικείο Συνεταιρισμών Ραχών (μυρίζει αυτό που λέμε «καθαρό») και καθαρίζει το μυαλό.

Και λες…  ναι γαμώ το στανιό μου, αξίζει. Τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παραγωγούς της Ικαρίας για την κατανόηση τους σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του ikariastore.gr

Κωνσταντίνος Βατούγιος
 twitter: @fayum
konstantinos@ikariamag.gr

υγ. Όπως θα έλεγε και το πετούμενο μας στο twitter: Ώχου, καλοκαιράκι είναι, πουλάκι μου. Κοίτα να αφεθείς. Ο Έρως επιβάλλεται. Ναι, ακόμα... και στους μπακαλόγατους!

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Κωνσταντίνου Βατούγιου.

ikariastore banner