Δολίχη 2012

Κάθε νέα χρονιά σημαίνει και μια καινούργια αρχή. Μια εκκίνηση που απαιτεί νέους στόχους, τρόπους, ματιά, αισθητική. Και κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί ένα καινούργιο νόημα στα πράγματα, πιο κοντά στις αληθινές μας ανάγκες και στις απαιτήσεις των ημερών.

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τα ΘΕΜΑΤΑ του 2012 με την υπέροχη δουλειά των Γιώργου Τσιμπίδη και Θοδωρή Σταμπέλου, της αγαπημένης μας resπira, και την εξαιρετική μουσική των Kato apo to dentro γιατί για εμάς το film Δοlichi σημαίνει αυτό ακριβώς:

Μια νέα ματιά πάνω στο αγαπημένο μας νησί. Πιστεύουμε πως δεν έχουμε ξαναδεί την Ικαρία έτσι, πως τα πλάνα, η φωτογραφία τους και η σύνθεση τους αποκαλύπτουν πράγματα που βρίσκονται δίπλα μας, ομορφιές που προσπερνούμε από συνήθεια και κυρίως πως αναδεικνύουν ένα τόπο που πρέπει ίσως να τον ανακαλύψουμε από την αρχή. Σα να μη σου μοιάζει αυτό που βλέπεις, ακριβώς με την Ικαρία που ξέρεις: Το πέρασμα του χρόνου (timelapse) που αποτυπώνει τις συνήθειες των ανθρώπων αλλά και της φύσης, οπτικές γωνίες που ζητούν να τις βάλουμε στη σκέψη μας και κυρίως το άγνωστο του τόπου μας, της ίδιας μας της ζωής.

Η πρωτογενής δημιουργία από, για και με αφορμή την Ικαριά και η σύσταση μιας μεγάλης παρέας δημιουργικών ανθρώπων και ανήσυχων αναγνωστών, ήταν και παραμένουν οι πρωταρχικοί λόγοι ύπαρξης του ikariamag και των ελεύθερων πτήσεων.

Συνεχίζουμε και το 2012 με πιο ισχυρή την ανάγκη να πούμε τα πράγματα «με τον δικό μας τρόπου». Να δούμε τις ζωές και το νησί μας… αλλιώς: Δημιουργικά, με προσωπική ματιά, εξωστρέφεια και μακριά από ταμπού και κλισέ!

Όποιος θέλει, ακολουθεί…

Καλή χρονιά σε όλους!

ikariamag| η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr