Δήμαρχοι Ικαρίας: Να κυρηχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την άμεση κύρηξη ολόκληρης της Ικαρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητάνε απο τους αρμόδιους φορείς με επείγον έγγραφο τους οι Δήμαρχοι της Ικαρίας, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες της χθεσινής τραγικής κακοκαιρίας και τονίζοντας την εξαιρετική ανάγκη να ληφούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών.

ikariamag

Ακολουθεί η επιστολή:

 Άμεση ανάγκη κήρυξης της Ικαρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμη κυρία,
Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε από τα ΜΜΕ και όχι μόνο, η Ικαρία κατά την χθεσινή νύχτα επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα . Αποτέλεσμα αυτής του γεγονότος ήταν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού και στα δίκτυα ύδρευσης σε όλο το νησί ,προβλήματα υπάρχουν επίσης με την ηλεκτροδότηση και την επικοινωνία αφού και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών έχουν υποστεί ζημιές.

Η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού (Δήμος Ευδήλου και δήμος Ραχών ) αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί μάλλον ανεπανόρθωτα. Σε όλη αυτή την κατάσταση αντιλαμβάνεστε πως σοβαρές ζημίες έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις που αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατό να παρουσιαστούν λεπτομερώς.

Λόγω του ότι οι δυνάμεις των ΟΤΑ της Ικαρίας (που ήδη επιχειρούν από χτες το βραδύ)  δεν επαρκούν από μόνες του για να αντιμετωπιστούν καταρχάς της άμεσες ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και εν συνεχεία της αποκατάστασης των υποδομών, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να συνδράμετε καθοριστικά τους ΟΤΑ του νησιού για την αντιμετώπιση  αυτής της πρωτόγνωρης για το νησί μας κατάστασης , τέλος ανάλογα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα και για την αποζημίωση των πληγεντων κατοίκων της Ικαρίας .

Λόγω του κατεπείγοντος της υποθέσεως αναμένουμε τις απαντήσεις σας (θετικές ή αρνητικές) άμεσα, ευελπιστώντας ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της κατάστασης και της συνέπειες της στην τοπική κοινωνία .

Μετά   τιμής
Οι δήμαρχοι της Ικαρίας

Μείνετε ενημερωμένοι : Ακολουθήστε μας στο twitter και στο Facebook

ikariastore banner