ΒΙΝΤΕΟ: Προετοιμάζοντας το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «ΙΚΑΡΟΣ» 2012

Το λέμε και το ξαναλέμε. Η προσπάθεια μας θέλει να συναντήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που κινούνται ελεύθερα… από, για και με αφορμή την Ικαρία. Μας αρέσουν τα «πειραγμένα» πράγματα που μπλέκουν στοιχεία και πολιτισμούς, οι χειροποίητες προσπάθειες και οι ανάποδες αναγνώσεις. Αποστρεφόμαστε τους «βεβαίως βεβαίως», τις φανφάρες, τους παπάρες και τη ναφθαλίνη.

Γι΄ αυτό και νιώθουμε τόσο κοντά μας το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «ΙΚΑΡΟΣ», αυτήν την υπέροχη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τόσα χρόνια και πραγματικά είναι ένα πραγματικό διαμάντι στα δρώμενα της Ικαρίας. Οι άνθρωποι ρίχνουν δουλειά, πολλή δουλειά, είναι γνώστες του αντικειμένου και ανοιχτοί στις συνεργασίες, την εξέλιξη και τον πειραματισμό. Εργάτες σιωπηλοί και υπεύθυνοι, συμβάλλουν καίρια στην πολιτιστική ισορροπία της Ικαρίας.

Στη συνέντευξη που θα παρακολουθήσετε, κάναμε μια ολοκληρωμένη κουβέντα με τον διοργανωτή του Φεστιβάλ, τον συνθέτη Βαγγέλη Φάμπα. Τρυπώσαμε στα παρασκήνια του Φεστιβάλ, την ώρα που ακόμα στήνεται το πρόγραμμα του και μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης.

Στο 1ο μέρος της συνέντευξης, η φιλοσοφία, ο Βαγγέλης Φάμπας μάς ορίζει το πλαίσιο και την ουσία του Φεστιβάλ, στο 2ο μέρος, η πορεία, μιλά για το πώς ξεκίνησε και έφτασε μέχρι σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια. Στο 3ο μέρος, Καλοκαίρι 2012, αναφέρει το πρόγραμμα και τα σχέδια του Φεστιβάλ για φέτος, την ώρα που το πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Θα ακούσετε πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις αλλά και μερικές ειδήσεις – εκπλήξεις που στοιχειοθετούν το φετινό πρόγραμμα. Τέλος, στο 4ο μέρος, - Ικαρία, ακούς; - ο Φάμπας υπογραμμίζει τι έχει προσφέρει και εξακολουθεί να κάνει το Φεστιβάλ στο νησί, πέρα από τις πολιτιστικές δράσεις στην Ικαρία και ζητά τη βοήθεια από φορείς, συλλόγους και πολίτες κάνοντας ένα άνοιγμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ  Ίκαρος είναι και το 2012 παρόν, παρά την οικονομική κρίση, προτείνει, προσπαθεί, δημιουργεί, ανοίγει ξανά τα φτερά του. Το ikariamag θα σταθεί και φέτος βασικός χορηγός επικοινωνίας με την ευχή και την έγνοια, πράγματα δημιουργικά και πέρα από τα… συνήθη της Ικαρίας να φέρουν κοντά όλες τις ανήσυχες δυνάμεις. Νομίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι που αξίζει για το νησί μας.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Βατούγιο.

ikariamag.gr|η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

ikariastore banner