ΑΜΕΑ Β.Αυγαίου: Κάλεσμα αγώνα για τα εξοντωτικά μέτρα

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ καλεί τους φορείς μέλη της στα νησιά (Μυτιλήνη, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Φούρνους, Οινούσσες, Ψαρά, Άϊ Στράτης) να γίνουν μπροστάρηδες του αγώνα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά με βάση τις ανάγκες μας:

- Δεν θα πληρώσουμε κανενός είδους χαράτσι (νερό, εφορία κλπ).

- Δεν θα δεχτούμε την υποβάθμιση των Υγειονομικών επιτροπών και τη μεταφορά τους στη Μυτιλήνη. Καμία ταλαιπωρία και έξοδα με ταξίδια και μετακινήσεις των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.

- Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Ενίσχυση των δομών υποστήριξης και αποκατάστασης με προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

- Δεν θα ανεχθούμε τις απειλές για κόψιμο συντάξεων και επιδομάτων των ΑμΕΑ, δεν θα υποκύψουμε στα σχέδια για την ετοιμαζόμενη κάρτα και διαβάθμιση αναπηρίας που θα πετσοκόψει τα ΑμΕΑ.

- Δεν είμαστε μόνοι. σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες που δεν συμβιβάζονται, οργανώνονται και αντιπαλεύουν, συγκρούονται με αυτή την πολιτική για τη ζωή και τις ανάγκες μας. Πλήρης κάλυψη των εργαζομένων στις δομές υγείας.

- Να μην πληρώσουν οι δομές μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα το χαράτσι του ενιαίου τέλους της ακίνητης περιουσίας (πχ ΚΥΨΕΛΗ, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ)

Οι κινητοποιήσεις αυτές να είναι μόνο η αρχή.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

Καλούμε σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σ’όλα τα νησιά Βορείου Αιγαίου σε χώρο που θα επιλέξουν καθένας χωριστά.